28 augustus 2018

Openings(oefen)wedstrijd SVHA JO11-1 goede aanloop naar het nieuwe seizoen

Vandaag stond er een oefenwedstrijd op onze planning tegen VDZ jo11-4. Helaas moesten we onze Kyano missen, maar gelukkig wilde Diego uit de jo11-2 hem vervangen vandaag.

Stuk voor stuk waren ze allemaal wat zenuwachtig voor deze wedstrijd, aangezien er toch wel een hoop anders is; geen ingooi, langer speler, 8 tegen 8, maar na al vier keer getraind te hebben hadden de trainers wel vertrouwen erin!

De warming-up was erg sterk, maar hoe kwam het nou dat we in het begin geen bal erin kregen met de warming-up? Nou, omdat onze Niklas goed geslapen had en alle energie erin stopte om alle ballen proberen te houden! Goede instelling jongen 👍🏻.

Daarentegen hadden ook alle spelers er zin in en stonden ze te popelen om te beginnen! Nou… allemaal op je plek en beginnen maar! Sen opende de wedstrijd en wij spelen rustig de bal rond! Via Sander worden we dan erg gevaarlijk en creëren de eerste kansen die net naast gaan. We blijven rustig en spelen ook regelmatig even terug naar één van onze ijzersterk tweetal achterin: Niek en Xander. Die de bal vervolgens goed aan het verleggen zijn naar onze rechts- of linkshalf. Nadat een hard werkende Isa op mid-mid een corner weet te verdienen, en Sander de corner prima neemt, kan Danny hem mooi afronden! He he eindelijk een verdiende voorsprong.

Eindelijk hebben we het net gevonden en dan gaat het heel snel. Na goed combinatiespel met Diego en Sen kan Ferran de bal rustig binnen tikken; 0-2. Opnieuw hebben we een corner en deze keer van Sen! Door de kluts komt de bal bij Niek terecht die zonder twijfel de bal snoeihard in het goal weet te schieten. Na een goede opbouw vanuit Niklas naar Xander ziet Xander Diego al vertrekken. Diego legt hem netjes af op Isa en Isa maakt rustig de 0-4 af.
Na even een mindere fase blijft VDZ toch voetballen! Maar, na een goede terug verdedigende actie van Danny weten we weer even goed te combineren en kan Isa de bal ditmaal met links binnen schieten.

Rust

Helaas beginnen we wat minder aan de 2e helft. We lijken eventjes moe te worden. Zo zien we ook VDZ een paar keer goed eruit komen en wat gevaarlijker worden! Hier komt dan ook helaas de 1-5 uit. Nou jongens, allemaal weer scherp? Gelukkig antwoordden wij snel hierop. Zo veroverd Sen de bal en ziet hij Ferran vrijstaan en schiet Ferran hem goed binnen.
Laatste time out, laatste 15 minuten. Nog eventjes! De vermoeidheid slaat toe (begrijpelijk zo’n eerste wedstrijd), maar we moeten er nog even aan knokken en hard werken met elkaar. Zo wordt de laatste 15 minuten goed gecombineerd en vechten we met zijn allen voor geen doelpunt meer tegen! Met zijn allen terug en met zijn allen aanvallen! Zo hebben we in de laatste paar minuten een corner tegen die Isa netjes wegkopt in de voeten van Danny, die goed zijn rust en tijd bewaard om een perfecte bal op Ferran te geven die zijn laatste energie eruit rent en één op één op de keeper beland en hem dan vervolgens netjes in het hoekje schuift!

Kortom een 1-7 overwinning! Altijd fijn om het seizoen met een overwinning te starten ook al is het een oefenpotje! Wij als staf hebben dan ook veel goeie dingen gezien, maar ook puntjes waar we van de week weer keihard aan gaan werken! Maar één ding is zeker! Wij zijn trots op dit team!

Vanuit SVHA willen wij dan nog eventjes VDZ jo11-4 bedanken voor deze sportieve oefenwedstrijd!