Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

14 september 2014

Klavertje 3 start veelbelovend met 7 klapper tegen WAVV

Zo. Leuk dat we je aandacht hebben. Je zult je wel afvragen wat of wie is het Klavertje 3? Het Klavertje 3 is SVHA 3 en SVHA 3 is het Klavertje 3. Ik leg het één keer uit.

In de zomer van 2013 werden verschillende jongens opgeroepen voor een speciale missie in Nederland. Een missie onder begeleiding van verschillende leden van defensie. Deze speciale missie kreeg codenaam ‘Klavertje’. Op een wilde avond in deze zomer van 2013 werd een telegram verstuurd naar alle leden. De missie ‘Klavertje’ was begonnen en het doel was om een nieuw gezellig team op te starten van oud eerste elftal spelers met verschillende aanvoer van buiten de vereniging. Het team moest een meerwaarde worden voor de club zowel op sportief gebied als op sociaal gebied. Het team wordt geacht verwachtingen waar te maken en als stand in te fungeren voor andere elftallen. Zo kreeg dit prachtige team het 3e elftal plekje toegewezen en ‘Klavertje 3’ was geboren.

Vol enthousiasme gingen de leden aan de slag. Het eerste seizoen eindigde de krijgers van ‘Klavertje 3’  op een 2e plek. Verder hebben de mannen een paar honderd euro opgehaald voor de strijd tegen kinderkanker(Lees: KIKA). De mannen wonnen de begeerde houthakkers titel en vestigde zich als een meerwaarde voor de club. De missie is na een jaar geslaagd… toch?… Misschien nog niet helemaal, we willen toch wel heel graag kampioen worden en dus gaan we nog door met deze missie, zowel op sportief als sociaal gebied blijven de krijgers zich inzetten tot dat het maximale behaald is. Daarna? Dan zien we wel verder wat het ministerie van Defensie met deze krijgers wilt.

Goed over tot de orde van de dag. Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens. Nou en goed zijn we begonnen hoor. Wat een begin! Menig prof club zal jaloers zijn op dergelijke voorbereiding. In huize Mulder ontvangen worden met een heerlijk bak koffie en een zalig ontbijtje. De sponsor en zijn vrouw natuurlijk ook aanwezig, want belangrijke mensen kunnen niet ontbreken op mooie dagen als deze. We trappen het seizoen met ze alle af in een zeer aangename sfeer!

Na een teamfoto gemaakt te hebben, een warming up gedaan, een speech van Angelo gehad en een puike ‘Klavertje 3 YELL’ van onze nieuwkomer Vincent Jansen stonden de krijgers van 3 klaar om te beginnen. WAVV nieuw in de competitie(Welkom mannen!) was de tegenstander voor vandaag. De krachtsverhouding was na het eerste fluitsignaal duidelijk. Het fluitsingaal trouwens. De wedstrijd stond onder leiding van de Maurice Elfrink, daar waren we natuurlijk heel blij mee, dank daarvoor! De krachtverhouding was in het voordeel van de Groen / Witte. Dit was vorig seizoen eigenlijk iedere wedstrijd wel zo. Toch bleken de krijgers het meeste moeite te hebben met tegenstanders spelende als WAVV. De ploeg komt niet om te voetballen maar voornamelijk tegenhouden en hopen op de momenten. SVHA 3 bleek daar vorig seizoen veel moeite mee te hebben, maar vandaag zei dat niks. De krijgers creëerde kans op kans en dan nog maar niet te spreken over de vele twijfelachtige buitenspel situaties. De grensrechter van WAVV zal morgen ochtend wel spierpijn hebben van die spastische tik in zijn rechter arm. Natuurlijk zat hij in alle gevallen goed ;-).

De score werd vandaag geopend door onze Egon met een zo bekende opstormende individuele actie waar de grote middenvelder(of toch aanvaller, was het nou 4-3-3 of 4-4-2?) raak schiet. De ploeg van trainer Angelo Mulder blijkt hoe dan ook slordig te zijn en gaat onnauwkeurig om met het balbezit. Het oogt wat laks en gemakzuchtig. Het is dan ook typerend dat WAVV op gelijke hoogte komt door een fout van de doelman. Het team lijkt zich hier heel boos om te maken en ineens gaat het draaien. Iedere aanval gaan nu goals opleveren. Let u even op? Daryl Janmaat gaat voor de zoveelste keer langs de rechterkant op en wordt uitstekend bediend. Uhmm we hebben het over Wieger van der Spek natuurlijk. En in plaats van voorzetten schiet de rechtsback op goal en de bal valt binnen. Alhoewel het hele sportpark wel zag dat het eigenlijk een voorzet was, was onze Wieger er toch van overtuigt dat het een bewuste actie was, laten we onze krijger maar het voordeel van de twijfel geven. 2-1.

Sebastiaan Markus, u kent hem nog niet. Sebastiaan Markus was vorig jaar op ze zachts gezegd ongelukkig in zijn afronding en de spits wist steeds maar niet het doel te vinden. Dit jaar is alles anders en waar de spits tegen OSC al het goal wist te vinden gaat hij vandaag weer tot 2 keer toe in de boeken. 3-1. 4-1. De spits lijkt zich te gaan revancheren op vorig seizoen. Rust. Pfoeee…!

In de tweede helft kwam onze topscorer van vorig seizoen er in. De spits moest op de bank beginnen van de trainer en kon zich pas in de 2e helft laten zien. We zijn een halve minuut bezig in de 2e helft en een goede actie van Vincent Jansen wordt onderbroken door een WAVV verdediger op onreglementaire wijze binnen de 16 meter. De scheidsrechter wijst direct naar de stip en ja daar is die. Mark van Eldik gaat achter de bal staan en stuurt de doelman naar de verkeerde hoek. 5-1.

Niet veel later een goeie voorzet die onze Mark van Eldik ook binnen loopt. 6-1. En vervolgens doet WAVV iets terug vanuit een dood spelmoment. 6-2. Het slot akkoord is voor jawel… Mark van Eldik. De spits gaat 1 op 1 op de doelman af en waar iedereen al denkt ‘BOEM Doelpunt’ lijkt Mark ze eigen kans om zeep te helpen. Hij krijgt ruzie met de bal maar op onverklaarbare wijze gaat de bal toch de goal in. Laten we het maar op het geluk van een spits houden. 7-2.

Een goede eerste stap. De krijgers positioneren zich achter SDOO op een 2e positie die hun wedstrijd wonnen met 11-4 tegen Ewijk. Op naar over 2 weken waar we dan spelen tegen ONA’53 om 11:00 op Sportpark Jan van Baal. De kop is er vanaf, HOPAAAAAAAAA we gaan er weer voor. Alle tegenstanders wensen wij heel veel succes en een sportief seizoen. Tot snel!

Gegroet,

SVHA ‘Het klavertje’ 3