20 juni 2021

JO13-2: Ć©indelijk mogen we weer💪🏻!

Na maanden lang alleen maar mogen trainen en onderlinge partij spelen mogen we eindelijk weer tegen andere clubs voetballen.

Onze eerste wedstrijd was een oefenwedstrijd tegen OSC. Een pittige wedstrijd voor de boeg, want zij spelen een klasse hoger dan wij. Aan motivatie en inzet ligt het deze wedstrijd niet. Wij als staf worden beloond met een fantastische wedstrijd van de JO13-2. Trainingsoefeningen komen terug in deze wedstrijd. Zo mooi om te zien dat ze ondanks dat ze geen wedstrijden hebben gespeeld wel allemaal stappen maken in hun ontwikkeling. We winnen deze wedstrijd dan ook met een mooie 6-4.

Woensdag 16 juni
Woensdag 16 juni stond onze eerste wedstrijd uit de regio cup op het schema; we spelen tegen DFS. Dat het warm zou worden dat wisten we allemaal, maar zo warmā€¦. Met de warming up hadden we al drink pauze nodig laat staan in de wedstrijd. Dat we last van de warmte hadden bleek wel , want we kwamen helaas achter met 1-0. Wij als staf vroegen ons af hoe we dit recht gaan zetten. Sommige kinderen zitten er best doorheen en de hitte maakt het hiermee ook niet makkelijker. Maar na een goed gesprek hebben ze zelf allemaal weer de koppen bij elkaar gestoken en gingen ze er voor. Kansen kregen we wel, maar geluk…dat hadden we totaal niet. Toch, met ons doorzettingsvermogen en toch nog een tandje erbij te zetten komen er doelpunten….en winnen we de wedstrijd met 2-3. Het was niet de beste wedstrijd, maar ondanks dat heeft dit team wel gestreden tot het einde en een verdiende overwinning mee naar huis genomen.

Zaterdag 19 juni
Een paar dagen rust zat er niet in, want zaterdag 19 juni stond Lienden alweer op de planning.

We moesten al vroeg op padā€¦. Gelukkig, want dan kan het niet zo warm zijn als woensdag hihi. Na een goede warming -up zijn we er klaar voor. Het net wordt nog even goed vastgezet en we kunnen beginnen. Helaas waren we toch nog niet helemaal wakker en krijgen binnen de minuut de 1-0 al om de oren. De staf keek elkaar aan van ā€œ wat is dit nouā€¦.?ā€. Gelukkig was onze laatste man weer beter en pepte iedereen meteen weer op dat de koppen omhoog moesten. Gelukkig hielp dit ook goed en komen we steeds meer in het spel. Er wordt gecombineerd en de duels worden aangegaanā€¦ we krijgen meer kansen en het geloof zit er ook in. Voor rust staat het dan ook 1-2 voor ons. De opdracht is om zo door te blijven gaan en ze goed vast te zetten, vooral de aanvoerder van Lienden aangezien die wel een balletje kan trappen. Maar ook daar kregen de jongens van SVHA goed grip op en dus kwam hij de tweede helft weinig aan de bal. Wat hebben de kinderen vandaag weer gestreden en goed gevoetbald. We nemen weer 3 punten mee naar huis, aangezien de eindstand 1-4 is voor ons.

Nog Ć©Ć©n wedstrijd te gaan. Deze spelen we uit tegen Kesteren, maar wij als staf kunnen nu al zeggen dat we trots zijn op wat deze spelers allemaal gepresteerd hebben. Ga zo door kanjers 💪🏻!