31 oktober 2016

Zondag 4 wint met ruime cijfers van koploper

Op de laatste voetbalzondag van oktober 2016 moest zondag 4 het opnemen tegen de op dat moment nog ongeslagen koploper Aquila 4 uit Dreumel. In de eerste twintig minuten was het voor beide ploegen een beetje aftasten op het zware veld. De ploeg in het groen ging echter het beste met deze omstandigheden om en kwam wat makkelijker aan voetballen toe. Naar ongeveer 20 minuten viel eigenlijk uit het niets de 1 – 0 voor de thuisploeg. Luc kreeg een paar meter buiten de zestien de bal aangespeeld en besloot om het maar een keer van afstand te proberen. Zijn schot werd onderweg dusdanig van richting veranderd dat de keeper geen antwoord had op dit schot. De bezoekers probeerde het wel maar omdat de thuisploeg er kort op zat kwam de ploeg niet echt aan voetballen toe. Soms kwam de ploeg er via de zijkanten uit maar dan was de voorzet continu een prooi voor de Herveldse ploeg.

De thuisploeg bleef goed voetballen en liet het balletje lekker rondgaan. Het was wachten op een 2e treffer van de thuisploeg. Deze viel na ongeveer een half uur. Harm kreeg de bal in de zestien en zoals wel vaker ging het koppie weer naar beneden en was er weinig oog voor de medespelers. Mede hierdoor besloot Harm het maar eens uit de draai te proberen. Meestal vliegt de bal dan hoog over of ver naast, maar vandaag was het zo een dag dat het wel lukt. De bal vloog keihard in de verre bovenhoek en de 2 – 0 was een feit. De Herveldse ploeg rook bloed en ging op jacht naar meer doelpunten. Na ongeveer 40 minuten voetballen kreeg de thuisploeg een vrije trap net buiten de zestien. Dylan had een goed gevoel en ging achter de bal staan. Een aantal jongens gokte op de afvallende bal en gingen direct na het nemen van de vrije trap richting het doel. De keeper van Aquila kreeg de bal niet onder controle waardoor Bart de bal breed kon leggen op Wilco. Met een sliding uit de draait wist hij de bal in het doel te werken. In de laatste minuut voor rust was het Bart die 1 op 1 stond en zijn duel wist te winnen. Nu kon hij op weg naar de keeper helaas wist hij net de rust niet te bewaren en schoot hij de bal over het doel.

In de rust werd de 1e helft besproken en werd afgesproken om na rust wederom scherp te zijn. De ploeg uit Dreumel stond namelijk niet voor niks bovenaan en eerder in de competitie werd een 3 – 0 voorsprong weg gegeven. Ook na rust konden de bezoekers geen vuist maken en bleven de groenen de boven liggende partij. De bezoekers probeerde het soms met een schotje uit de tweede lijn maar ook dat had geen succes. Michiel Latta zag nadat het de bal rustig had kunnen oprapen heel veel ruimte voor Tim en gooide hem daarom de bal in de voeten. Tim had in de 1e helft gekeept en had dus nog wat energie over. Omdat er geen tegenstander in de buurt was besloot Tim met de bal te gaan lopen. Vanaf halverwege de eigen helft. Halverwege de helft van de tegenstander was er nog steeds niemand die dacht laat ik deze speler de bal eens afpakken. Inmiddels was Tim op volle snelheid. Na alles en iedereen voorbij gelopen te zijn schoof hij de bal beheerst in het doel (4 – 0). Bij een voorzet vanaf de zijkant wist Jan de bal te onderscheppen en ging Wilco er mee lopen. Omdat veel spelers van Aquila voor de bal stonden was het zaak om snel om te schakelen. Dylan stond al op de middenlijn klaar om gelanceerd te worden. Toen de pass in de diepte werd gegeven stoof Dylan naar voren. De grensrechter stak zijn vlag nog wel omhoog maar omdat Dylan van eigen helft kwam kon het nooit buitenspel zijn. Dit constateerde ook de goed leidende scheidsrechter waardoor Dylan vrij baan had. Oog in oog met de keeper bleef hij uiterst cool en scoorde de 5 – 0.

De honger van de thuisploeg was nog altijd niet gestild. De combinaties werden steeds vloeiender en alle ballen leken aan te komen. Het vizier in de afronding liet echter regelmatig te wensen over. Een aantal kansen waarvan ook een paar voor open doel werden vakkundig om zeep geholpen. Toch wisten Tim (6- 0) en Dylan (7-0) nog een keer tot scoren te komen. Bij een spaarzame uitval van Aquila kon de eer toch gered worden. Een terecht gegeven strafschop werd benut waardoor het 7 – 1 werd. Toch een klein smetje op een hele goede wedstrijd. Het slotakkoord was voor Olaf. De thuisploeg kreeg wederom een vrije trap op de rand van de zestien. Met het derde doelpunten van de eerste helft nog in het achterhoofd gingen er wederom een aantal jongens achter de bal aan voor een eventuele rebound. Deze keer was het de paal die voor een herkansing zorgde. Olaf pikte de terug geketste bal op en schoot deze beheerst achter de doelman. Dit was het laatste doelpunt van de wedstrijd. De wedstrijd werd dik verdiend met 8- 1 gewonnen. Goed voor het zelfvertrouwen op naar de volgende wedstrijd.