3 oktober 2016

Wedstrijdverslagen van een topzaterdag en een wat mindere zondag

SVHA- Zaterdag 1 oktober waren er om 09:00 uur 3 wedstrijden. Op veld 1A was de JO9-4 die het op moest nemen tegen DFS JO9-3. Ondanks dat het elke week iets beter gaat was ook vandaag de tegenstander te sterk (eindstand 0 – 11). Op veld 1B was het de MO11-1 die het moest opnemen tegen de MO11-1 van VDZ uit Arnhem. Het was een wedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk waren het toch onze meiden die aan het langste eind wisten te trekken door de wedstrijd met 3 – 2 te winnen. Op veld 2 was het JO13-2 die een wedstrijd speelde tegen Beuningse Boys JO13-7. Onze jongens waren veel beter dan de bezoekers en wisten dit ook in de score uit te drukken. De wedstrijd werd uiteindelijk met 10 – 2 gewonnen.

Om 10:30 uur waren het de JO9-1 en JO11-1 die het eerste veld mochten betreden. JO11-1 moest het op nemen tegen DIO `30 JO11-3 uit Druten. Helaas waren onze jongen niet helemaal bij de les aan het begin van de wedstrijd. Doordat de bezoekers dit wel waren stond het binnen enkele minuten al 0 – 2. Dit was het startsein voor onze jongens om de mouwen op te stropen en strijd aan te gaan. Veel mooie aanvallen volgden. Uit één van deze aanvallen werd de aansluitingstreffer gemaakt. De bezoekers kwamen er niet meer aan te pas, maar de gelijkmaker kon nog niet direct worden gemaakt. Uit een spaarzame uitval van de bezoekers werd het 1 – 3. De groenen lieten zich echter niet van de wijs brengen en bleven goed voetballen. Mede door een heel erg goede keeper van de bezoekers kwamen de jongens niet verder dan 2 – 3. Beter verging het de JO9-1 die het moest opnemen tegen Bataven JO9-3. Vanaf minuut 1 was de ploeg uit Herveld-Andelst veel beter. Het verschil in kwaliteit werd ook in de score uitgedrukt. De wedstrijd werd namelijk met 10 – 0 gewonnen. Op het 2e veld was het de MO13-1 die Kesteren MO13-1 op bezoek kreeg. Ook dit team van SVHA was beter dan de bezoekers en won hun wedstrijd dik verdiend met 8 – 5.

MO17-1 mocht na de lunch op tegen Blauw Geel `55 MO17-1 uit Ede. In de eerste minuten van de wedstrijd ging het gelijk op en kregen beide ploegen wat kansen. Na ongeveer 10 minuten wisten de meiden van SVHA echter nog een tandje bij te schakelen en werd de wedstrijd in handen genomen. Dit resulteerde in een 5 – 1 ruststand. In de 2e helft bleef de ploeg in het groen de betere maar kwamen ook de bezoekers er af en toe gevaarlijk uit. Beide ploegen wisten na rust 3 keer te scoren waardoor de 3 punten dus in Herveld-Andelst bleven (8 – 4 eindstand).

Op veld 1 werd de middag afgesloten door de JO17-1 dat Unitas`28 JO17-1 uit Wamel op bezoek kreeg. De JO17-1 domineerde de gehele wedstrijd en wist de wedstrijd dan ook terecht met 3 – 0 te winnen. Op veld 2 was er de derby tussen Zaterdag 2 en EMM Radwijk 2. Voor rust was de ploeg in het groen beter en na rust de geel blauwen. De wedstrijd eindigde dan ook in een terecht gelijkspel (1-1). Na afloop hebben beide ploegen nog gezellig samen een biertje gedronken en genoten van een BBQ.

De Mini`s moesten op 1 oktober de verre reis naar Valburg maken. Op hetzelfde moment vertrok ook de JO9-2 ploeg naar Valburg. Uiteraard kwamen beide ploegen (zoals het hoort) met een mooie overwinning terug naar Herveld-Andelst. De JO11-2 moest al vroeg naar Wageningen om het daar op te nemen tegen ONA`53 JO11-5. Helaas konden de punten niet mee terug worden genomen. De wedstrijd werd namelijk met 11 – 4 verloren. De JO9-3 leed hun eerste puntenverlies uit bij Angeren JO9-2. De wedstrijd werd met 4 – 2 verloren. De JO13-1 wist hun uitwedstrijd tegen SKV JO13-2 winnend af te sluiten en keerde zo met een 1- 4 overwinning en 3 punten terug naar ons sportpark. De Dames moesten naar Almen (bij Zutphen) om het daar op te nemen tegen de dames van Almen/jRatti. Met een mooie 0 – 5 overwinning keerden de dames huiswaarts. JO15-1 ging naar Dreumel voor hun wedstrijd tegen Aquila JO15-1. Ook deze ploeg nam 3 punten mee terug door met 1 – 6 te winnen. JO15-2 was een maatje te klein voor OVC`85 JO15-4 en verloor met 7 – 2. JO17-2 wist in Ede niet te winnen van Fortissimo JO17-3 de wedstrijd eindigde in 3 – 0.

Zondag 1 , 2 en 4 verloren hun wedstrijden op 2 oktober. Zondag 3 was dit weekend vrij.