20 november 2017

Wederom royale overwinning voor SVHA JO9-1

Vandaag (18-11-2017) spelen we thuis tegen de Arnhemse Boys JO9-5, na een goede bespreking voor de wedstrijd waarin we drie punten benoemen die we in deze wedstrijd willen zien:
Punt 1: Duels winnen
Punt 2: Overspelen/niet alles hoeft vooruit; kan ook achteruit opbouwen
Punt 3: Geeneen tegendoelpunt

Vol goede moed liepen we met zijn allen naar het veld. We beginnen goed aan de warming- up. Niklas, onze keeper, zegt dan ook even heel duidelijk tegen onze jongens dat ze geen hoge ballen moeten schieten aangezien de wind erg sterk is vandaag. Ja jongen dat heb je goed gezegd, want de wind kan nog even een vervelend puntje worden. Om 10.30 uur floot dan ook eindelijk de scheids voor het begin. Al snel kregen wij een vrije trap mee. Xander ging dan ook meteen achter de bal staan en schiet de vrije trap netjes binnen. Ook daarna staat Xander op de goede plek, want nadat we een corner krijgen schiet hij hem netjes binnen. Marijn, die goed de bal inspeelt op Sander, kan Sander met een mooie actie netjes de bal in het goal schuiven: 3-0. Angelo, die vandaag erg gedreven is en goed overal zijn voet tegenaan zet, veroverd de bal op eigen helft en zigzagt zo door drie man heen en schiet hem vervolgens netjes in het hoekje binnen. Weer veroverd Angelo goed de bal en ziet nu Niek vrij staan. Met een goede bal op Niek schiet Niek hem netjes binnen. Suus die eventjes op de linkerkant speelt steekt de bal erg mooi op Sen, Sen maakt hem netjes af. Deze keer passed Sen de bal netjes op Niek en ja hoor: 7-0.

In de rust wordt er door de jongens/meisje zelf gezegd dat ze wat meer moeten gaan overspelen, zodat ze nog meer doelpunten kunnen maken. Ik heb hier dan ook weinig op te zeggen en laat de jongens beginnen aan de 2e helft.

We beginnen erg sterk aan onze 2e helft. Goed combinatievoetbal, waardoor de bal uiteindelijk bij Xander terechtkomt en die kan hem feilloos inschieten. Niklas, die ook vandaag weer erg sterk staat te keepen, heeft vandaag dan ook alles. Ook houdt hij het tempo goed in de wedstrijd, want nadat hij de bal heeft gooit hij hem met een mooie worp zo bij Sander in de voeten waardoor Sander dit keer met rechts uithaalt: 9-0. Marijn die de 2e helft goed oplet en de bal veroverd speelt hem meteen in op Sen, Sen houdt het balletje goed vast en ziet vervolgens Sander aan komen lopen. De bal komt dan ook prefect bij Sander, waardoor Sander hem in één keer kan uithalen: 10-0. Na een mooie corner van Niek, die de bal precies op het hoofd plaats van Sen, kopt Sen de bal netjes langs de keeper. Nog geen paar minuten later neemt Sen een goede corner, waardoor nu Niek hem er netjes in kan tikken: 12-0. Waar Niklas weer erg goed zat op te letten en dit keer met een mooie uittrap de bal bij Sen krijgt, maakt Sen een mooie individuele actie en schiet hem vervolgens mooi met links binnen. Ook Suus pikt haar doelpuntje vandaag weer mee. Suus die goed meeloopt en Sen die goed overzicht houdt en hem passed naar Suus, waaronder Suus goed haar rust houdt en eerst nog even de bal goed legt, schiet dan vervolgens mooi de 14-0 binnen.

Vandaag hebben we weer genoten van deze kanjers. De meeste duels werden gewonnen, de 0 voor de tegenstander en goed voetbalspel/overspelen van de toppers.

Woensdag hebben we een oefenwedstrijd tegen SDOO JO9-1 om 18.30 uur. Wij als staf zijn erg benieuwd, want deze wedstrijd moeten we dan ook echt aan de bak! Tot dan ☺.