16 maart 2015

Wanprestatie SVHA 3 tegen sterk DSZ

Waar vorige week een top prestatie werd geleverd tegen SDOO was deze week de ploeg van Angelo Mulder geen schim van vorige week. De ploeg creëerde nagenoeg geen kansen wat typerend was voor de wedstrijd van vandaag. SDOO verloor vandaag ook van Driel wat deze nederlaag extra zonde maakt of juist te overzien valt. Deze conclusie mag u zelf maken.

20150315_112548

Vandaag weer een late aanvangstijd voor de krijgers van SVHA 3. Terwijl SVHA 2 en 4 aan voetballen zijn kijken we rustig toe. De sfeer zit er goed in want Edwin IJkhout heeft een nieuw speeltje bemachtigt. Dit moest hij natuurlijk delen met de rest van de groep. Edwin heeft een selfie stok gekocht en dit speeltje is aangeschaft voor de aanstaande trip naar Newcastle.

Voor degene die niet weten wat een selfie stok is. Bovenstaande foto heeft Edwin een uitschuifbare stok in zijn handen war hij ze telefoon in kan klikken. Deze kan hij op gepaste afstand houden en doormiddel van een afstandbediening kan die dan een foto maken. Op die manier is er geen persoon nodig om een foto te maken en kan dus iedereen op de foto. Edwin en de jongens hadden er zichtbaar lol mee.

Als de wedstrijd begint is het duidelijk dat SVHA het moeilijk heeft. Het is niet zo dominant als normaal en het kan nauwelijks gevaarlijk worden. De eerste kans van de wedstrijd is dan ook voor DSZ uit een vrije trap. De bal draait om de muur heen in de verre hoek voor doelman Roy Kuiper maar deze laat zich niet verassen. Het is typerend dat SVHA tot op heden nog geen enkele keer zelf tussen de palen heeft kunnen schieten. De defensie van DSZ heeft een goede grip op topscorer Mark van Eldik. Als de spits dan toch een keer ontsnapt aan de aandacht van de defensie staat hij vrij voor de goal om in te koppen. Dit buitenkansje is normaal wel aan Mark besteed maar het is in alle opzichten niet de wedstrijd van de krijgers. Op slag van rust krijgt DSZ een grote mogelijkheid. De aanvaller van DSZ gaat 1 op 1 met doelman Roy Kuiper, de spits haalt verwoestend uit maar via de vingertoppen van de doelman verdwijnt de inzet op de lat. De rust stand is dan ook 0-0.

In de 2e helft blijft het zelfde spelbeeld. SVHA probeert hopeloos een gaatje te vinden in de defensie van DSZ. Echt heel gevaarlijk word het niet. Een paar werkelijk hopeloze schoten, een series zwakke corners en matige eindpasses zorgen voor een bedroevend niveau aan de Herveldse kant. Als DSZ dan een vrije trap krijgt rechts van de goal op 18 meter kan het noodlot alleen maar toe slaan. Al is DSZ buiten de 2 kansen in de eerste helft ook niet gevaarlijk geweest is dit net weer zo een moment dat werkelijk alles tegen zit. De voorzet draait in op het hoofd van de DSZ speler. Die lijkt in te koppen waar zowel Sander Spanbroek als Roy Kuiper op  reageren, echter kopt de speler de bal op zijn eigen schouder waardoor de bal een ander richting krijgt en langzaam het goal in stuitert. 0-1.

Met nog 15 minuten te gaan, gaan de mannen 1 op 1 spelen. Ook dit resulteert in weinig gevaar van de Herveldse kant. Een counter gooit de wedstrijd op slot. Nog geen 5 minuten na de openingstreffer nadert Sander Spanbroek met een aanvaller in zijn rug op eigen goal. De verdediger krijgt de bal niet goed weg waar vervolgens de DSZ aanvaller de bal over neemt. De spits draait kundig weg en schiet goed binnen en laat Roy kansloos. 0-2.

In het slot krijgt DSZ nog een verdiende strafschop. Deze word rustig benut door de laatste man van DSZ. 0-3. Een zwakke prestatie en we kunnen er van alles van denken of vinden maar laten we maar gewoon het vizier op volgende week zetten. De groep donders goed dat er meer verwacht word in deze wedstrijden. Als je het beste presteert in je competitie dan kunnen ploegen zich beter opladen om een goede resultaat tegen je te pakken. DSZ was duidelijk een voorbeeld van een ploeg wat boven hun kunnen speelde dit weekend. Gefeliciteerd.

Op naar volgende week, waar we aantreden tegen Ewijk. Ewijk won dit weekend met 1-3 van hekkensluiter WAVV. Ewijk staat met 14 gespeeld op 22 punten. Ewijk is een ploeg dat moeilijk scoort en doorgaans teveel incasseert. Daar moeten we van profiteren. Hopen dat iedereen zich weer optimaal kan opladen voor dit duel!