9 november 2014

Uiterst effectief Excelsior klopt beter SVHA C1

Afgelopen zaterdag hebben wij gespeeld tegen Excelsior Zetten. Een uitwedstrijd die wij natuurlijk niet mochten verliezen. De thuiswedstrijd tegen Valburg had voor ons goed uitgepakt, nu Excelsior nog. Het weer zat in ieder geval mee, dus vol vertrouwen op de fiets naar Excelsior. We waren ruim op tijd in Zetten en hadden tijd genoeg voor een goede en uitgebreide warming-up.

Half een begon de wedstrijd. Vanaf de aftrap lieten wij redelijk goed voetbal zien, maar het leek niet genoeg. Voldoende kansen gecreëerd, maar verzuimd om deze te benutten. “Waar hebben we dat eerder gehoord?” Excelsior had een paar sterke, fysieke en snelle spelers voorin die het onze verdedigers zo nu en dan toch wat moeilijk maakten. Toen gebeurde het. In 5 minuten tijd kregen we 3 doelpunten om de oren. Ongelofelijk, paar domme foutjes en wat geluk bij de tegenstander, daar sta je dan.

De rust in met drie doelpunten tegen. In de tweede helft ging het absoluut beter, meer vechtlust en de wil om te winnen, naast redelijk goed voetbal. Maar er werden vooral veel minder fouten gemaakt. Wij hadden voldoende kansen op de overwinning, maar wisten helaas maar twee kansen te verzilveren. Excelsior kreeg geen kansen meer in de tweede helft. Eindstand 3-2.

De vervelende conclusie is dat wij de wedstrijd in 5 minuten hebben weggegeven. Jammer, maar soms loopt het zo.

Zaterdag 15 november spelen wij thuis om 13.00 uur tegen Unitas ’28 C1.