9 september 2018

Teleurstelling bij JO11-1

Vandaag stond er voor JO11-1 een uitwedstrijd tegen Driel op het schema. Wisten allemaal dat dit niet makkelijk zou worden. Helaas werd er vanuit ons geen serieuze warming-up gedaan en dit was te zien aan het begin van de wedstrijd; wij kwamen namelijk snel op een 1-0 achterstand. Zouden ze dan nu echt wakker geschud zijn? Het antwoord hierop is gelukkig ja. Via goed combinatiespel weet Isa Danny te bereiken, Danny twijfelt geen moment en schiet de bal erin: 1-1. We moeten blijven opletten en duels hard in gaan. Driel is namelijk een stuk groter dan onze jongens. Net voor de time-out krijgen we een corner die Sander perfect indraaide: 1-2 voor SVHA.
Wij, als SVHA, merken vervolgens dat de scheids erg partijdig wordt en in het veld de jongens zit te coachen wat ze moeten doen…waardoor SVHA wat verwarring krijgt en boosheid, maar wij houden lang stand. Kortom, het werd hard tegen hard.

Na de rust wordt er helaas snel de 2-2 gemaakt door Driel. Ik merk dat wij hierdoor wat onrustiger voetballen en er niet goed uitkomen. De makkelijkste ballen gingen verkeerd. Wij als SVHA denken dan ‘mooi bijna time-out en even iedereen op de plek!’, maar helaas wordt dit door het coachen in het veld gewoon vergeten door de scheids.. wij raken moe, krijgen vrije trappen tegen en helaas wordt dit natuurlijk benut door Driel met een 3-2. Jammer voor ons, maar we hebben tot de laatste minuut gestreden. Tot slot krijgt Driel makkelijk een vrije trap mee die ze net over de keeper heen schieten: 4-2 voor Driel.

Wat een teleurstelling bij de kinderen, maar de staf is tevreden! We hebben gestreden en we hebben gevochten tot de laatste minuut. Volgende keer beter. Volgende week spelen we namelijk een derby tegen Excelsior. Nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen!