3 november 2014

SVHA/Excelsior A1 stunt tegen koploper Bennekom

Na een zeer stroeve seizoensstart met 4 verloren wedstrijden moesten we gisteren thuis tegen de koploper Bennekom A3(12 punten uit 4). Een korte toelichting. De A1 van SVHA is dit jaar een combinatie elftal geworden met onze zeer gewaardeerde buren Excelsior Zetten. De hoogste tak van de junioren konden bij beide verenigingen niet genoeg man op de been krijgen waardoor dit fantastische team is ontstaan. Een team met veel talent en een ongelofelijke drive. Ondanks het mooie weer was het veld op het Herveldse sportpark loodzwaar.

We hadden een meer defensief ingestelde tactiek afgesproken en zo geschiede. In een eerste helft met weinig kansen van beide kansen gingen we een 0-0 stand rusten.

De 2de helft gaf een totaal ander beeld. Bennekom had optisch een overwicht, maar de eerste gevaarlijke kansen waren voor SVHA door gevaarlijke counters. Via èèn van deze vlijmscherpe counters werd het eerste doelpunt door Sjoerd gemaakt. Hij had Stijn na de rust vervangen. Bennekom drong nog meer aan, maar kreeg zeer snel nog een counter om de oren door een doelpunt van Tijmen.

Vervolgens kropen we aantal keren door het oog van de naald. 2 keer een bal op de paal en een niet geziene handsbal in het strafschopgebied. Verder keepte Tim een dijk van een wedstrijd met meerdere zeer goeie reddingen. Op 1 daarvan moest hij echter het antwoord schuldig blijven. De resterende 10 minuten werd er door alle spelers gevochten als leeuwen om de 2-1 voorsprong te verdedigen. En dat lukte!!

Eindelijk de eerste 3 punten in deze competitie. En nog wel tegen een medekoploper. Dat smaakt naar meer.