24 maart 2015

SVHA ZA3 steelt puntje van DUNO D in laatste kwartier

Zaterdag 21 maart stond de competitiewedstrijd SVHA 3 – Duno D. 5 op het programma. De wedstrijd begon om 14.30 uur in de middag. Duno D. 5 staat voorafgaand aan dit duel op een 9e plaats met 15 punten uit 15 wedstrijden.

SVHA staat op een 10e plaats met 10 punten uit 15 wedstrijden. SVHA 3 zal vandaag moeten winnen om nog enige aansluiting te krijgen met de middenmoot. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in een 2-2 gelijkspel. De laatste overwinning van SVHA dateert alweer uit oktober vorig jaar, toen de ploeg met 0-3 van SKV 6 won. De ploeg snakt dus naar een overwinning.

Bij de ploeg uit Herveld zijn Jordy van Gaalen en Dennis Rensen terug die in het uitduel tegen DFS 5 ontbraken. Vaste keeper Joep van Hout is nog steeds geblesseerd aan zijn hand, waardoor Mostaba Mieri wederom het doel verdedigt.

Jasper Visser en Bart Willemsen vormen het centrale duo achterin. Tom Lintsen (links) en Willem van de Kolk (rechts) beginnen op de backposities. Het middenveld bestaat uit Joep van Hout (links), Mees van Eldik, Mehdie Mieri (midden) en Juan de Zeeuw (rechts). Voorin mogen Jordy van Gaalen en Evert Voskamp voor de doelpunten gaan zorgen.

SVHA en Duno D. beginnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Er gebeurt niet veel voor het doel bij beide ploegen in de beginfase. Duno D. is voetballend de betere partij, maar tot echte mogelijkheden komt de ploeg niet. SVHA creëert bijna niks in de eerste 20 minuten, omdat de ploeg te nonchalant is in de passing. Zo tikt het klokje door, en na 25 minuten spelen is er nog steeds niks relevants gebeurd in de 1e helft tussen beide ploegen.

Na een halfuur spelen komt Duno D. uit het niets op een 0-1 voorsprong. Na een misstrap van aanvoerder Mees van Eldik komt de bal terecht bij de aanvaller van Duno D. die in de hoek naar binnen toe kan komen en met een knap verdekt schot Mostaba Mieri kansloos laat. De allereerste kans van de wedstrijd na een halfuur spelen is direct raak. Zo valt er voor de supporters langs de kant toch nog wat te beleven.

SVHA lijkt eindelijk wakker te zijn geschut, want een paar minuten later krijgt Jordy van Gaalen een mogelijkheid. Hij ziet zijn inzet geblokt worden door een verdediger van Duno D.

Na 45 minuten en een beetje fluit de scheidsrechter voor het einde van de 1e helft. In de rust neemt aanvoerder Mees van Eldik zoals altijd het woord en geeft aan wat er verbeterd moet worden, en geeft anderen ook de mogelijkheid om aan te geven wat er beter kan in de 2e helft. Aan het begin van de 2e helft komt Dennis Rensen in het elftal voor Joep van Hout.

Na rust is er hetzelfde spelbeeld. Duno D. is voetballend de betere ploeg, en SVHA slaagt er nog steeds niet in om kansen af te dwingen. Rond de 55e minuut komt Duno D. op een 2-0 voorsprong. De aanvaller van Duno D. verschalkt Mostaba Mieri met een laag schot in de hoek.

SVHA speelt tot dan toe een zeer matige wedstrijd, en Duno D. is zeer effectief door twee keer op doel te schieten, en twee keer te scoren. Na ongeveer 60 minuten spelen laat SVHA eindelijk eens wat van zich zien. Een prima poging van Mees van Eldik verdwijnt via de bovenkant van de lat over het doel.

Niet veel later moet Dennis Rensen alweer naar de kant. Hij wordt vervangen door Joep van Hout. Met nog 15 minuten te gaan lijkt Duno D. het wel te geloven. SVHA creëert zeer weinig en Duno D. hoopt er met een counter nog een keer uit te kunnen komen. Joris Roelofs is inmiddels in de ploeg gekomen voor aanvoerder Mees van Eldik. Doordat SVHA alles of niets gaat spelen, krijgt Duno D. veel ruimte. De ploeg profiteert hier niet van door het slecht uit te spelen.

In de 85e minuut wordt het nog spannend. Joep van Hout schiet de bal uit een (zo lijkt het) onmogelijke hoek op doel, onder het motto: ‘Niet geschoten is altijd mis.’ De keeper grabbelt wat, en slaat de bal een beetje klungelig in eigen doel.

Kan het dan nog toch nog voor de ploeg uit Herveld…?

Duno D. begint toch wat nerveus te worden, en dat weet de keeper ook die zijn spelers waarschuwt en scherp probeert te zetten. Nu is het helemaal alles of niets voor de ploeg uit Herveld. De ballen worden nu naar voren toe gepompt, onder het andere motto: ‘Hij moet een keer goed vallen.’ Jasper Visser heeft zich inmiddels ook gemeld voorin.

In de laatste minuut wordt Jordy van Gaalen onderuit getrokken/gehaald door de verdediger van Duno D. De scheidsrechter twijfelt geen moment en wijst naar de stip. Een penalty voor SVHA. Bart Willemsen gaat achter de bal staan en schiet de bal beheerst in de hoek van het doel. Hij laat de keeper van Duno D. kansloos, die de andere hoek kiest.

Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een gestolen punt voor de ploeg uit Herveld, maar daar zal de ploeg maling aan hebben.

Aankomende zaterdag staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Barneveld 4 op het programma. Thuis verloor SVHA 3 met 0-3 van Barneveld 4. SVHA heeft dus wat recht te zetten.