23 februari 2015

SVHA ZA3 komt zwakke 20 minuten niet meer te boven tegen SKV

Zaterdag 21 februari stond de competitiewedstrijd SKV 8 – SVHA 3 op het programma. De wedstrijd begon om 15.00 uur in de middag. SKV 8 staat voorafgaand aan dit duel in de competitie op een 8e plaats met 13 punten uit 12 wedstrijden. SVHA 3 staat op een 10e plaats met 10 punten uit 12 wedstrijden. Bij winst komt de ploeg uit Herveld op dezelfde hoogte als SKV 8.

Bij de ploeg uit Herveld is Juan de Zeeuw afwezig. Daarentegen kan Dennis Rensen zijn debuut maken bij zaterdag 3, hij sluit de 2e seizoenshelft aan. Joep van Hout is de vaste doelman onder de lat bij zaterdag 3, Bart Willemsen en Jasper Visser vormen het centrale duo achterin, aanvoerder Mees van Eldik begint centraal op het middenveld en Jordy van Gaalen start in de spits.

SVHA komt niet goed uit de startblokken. SKV is feller, en zet SVHA snel onder druk. Na 5 minuten spelen komt SKV al op een 1-0 voorsprong. Een schot op de rand van de 16 meter wordt hoog in de hoek van het doel geschoten door de aanvaller van SKV. Joep van Hout probeert de bal nog uit het doel te houden, maar tevergeefs.

SVHA probeert zich te herpakken, maar na 10 minuten spelen komt SKV op een 2-0 voorsprong. Niet geschoten is altijd mis lijken de spelers van SKV te denken, want het 2e schot op doel vliegt de kruising in. Joep van Hout staat aan de grond genageld, en kan alleen maar toekijken.

SKV staat na 10 minuten voetballen op een comfortabele 2-0 voorsprong. SVHA moet komen, en probeert zich opnieuw te herpakken na de vroege tegendoelpunten. SKV voetbalt vrolijk verder en scoort na 20 minuten met een intikker de 3-0. SVHA lijkt de weg kwijt, maar begint na de 3-0 achterstand eindelijk te voetballen. De bal gaat goed rond, de vrije man wordt makkelijker gevonden en er worden mogelijkheden gecreëerd.

Na een halfuur voetballen komt SVHA terug in de wedstrijd. Evert Voskamp heeft de bal aan de rechterkant van het veld. Hij probeert een voorzet te geven, maar de voorzet vliegt in één keer het doel in! Met deze aansluitingstreffer is het vertrouwen terug bij SVHA. In het laatste kwartier van de 1e helft voetbalt SVHA een stuk rustiger dan in het eerste deel van de 1e helft. Met een 3-1 achterstand zoeken beide teams de kleedkamer op.

In de rust neemt aanvoerder Mees van Eldik het woord, en legt uit wat er beter kan in de 2e helft. In de rust wordt er ook gewisseld. Dennis Rensen maakt zijn debuut rechts op het middenveld.

SVHA heeft in de 2e helft een veldoverwicht, omdat SKV de 3-1 voorsprong prima vindt, en op de counter loert. SKV staat defensief goed, en SVHA heeft moeite om kansen te creëren. Zico Sangers (verantwoordelijk voor de wissels) probeert met een aantal wissels het tij te keren, maar helaas lukt dit niet. SKV krijgt nog een aantal kansen de 2e helft, maar Joep van Hout staat de 4e treffer van SKV niet toe.

In de laatste paar minuten probeert SVHA het nog wel, maar het komt niet verder dan een kans voor Jordy van Gaalen vlak voor tijd. Na 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Met een 3-1 nederlaag keert SVHA terug naar Herveld.

Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd