13 april 2015

SVHA ZA3 komt net te kort tegen Wageningen

Zaterdag 11 april stond de competitiewedstrijd SVHA ZAT. 3 – Wageningen 3 op het programma. De wedstrijd begon om 14.30 uur in de middag. Wageningen 3 staat voorafgaand aan dit duel op een 5e plaats, met 29 punten uit 17 wedstrijden. SVHA ZAT. 3 heeft het al weken lastig, en worstelt met zichzelf. De ploeg staat op een 10e plaats met 11 punten uit 18 wedstrijden. Het dieptepunt was de rampzalige 10-1 nederlaag vorige week tegen Barneveld 4, waarbij het een aantal spelers van verschillende teams moest lenen, omdat er veel vaste basiskrachten afwezig waren. Een ouderwetse ‘3 punter’ zou een mooie opsteker zijn voor de ploeg uit Herveld. Het eerste duel in Wageningen tussen beide ploegen eindigde in een 5-1 overwinning voor Wageningen 3.

Bij de ploeg uit Herveld staat sinds lange tijd Joep van Hout weer onder de lat. De keeper kampte de afgelopen weken met een blessure aan zijn hand, waardoor hij niet kon keepen. Mustaba Mieri, die de afgelopen weken Joep van Hout verving onder de lat, is vandaag weer veldspeler. SVHA begint dus met Joep van Hout op doel. De verdediging bestaat uit Willem van de Kolk (rechtsback), Joris Roelofs (linksback), en het centrale duo bestaat uit Bart Willemsen en Jasper Visser. Het middenveld bestaat uit Juan de Zeeuw (rechtsmidden), Evert Voskamp (linksmidden), en aanvoerder Mees van Eldik vormt samen met Mehdie Mieri het middenrif. Voorin start SVHA met 2 spitsen: Jordy van Gaalen en Mustaba Mieri.

SVHA speelt met een rood/zwart gestreept shirt, omdat Wageningen in een groen/wit shirt speelt. SVHA laat Wageningen in de beginfase het spel maken, wat op voorhand ook is besproken. SVHA zakt daardoor in, en hoopt er met snelle uitvallen uit te kunnen komen.

De eerste 15 minuten is Wageningen zoekende, omdat het zich geen raad weet met de grote hoeveelheden ruimte die SVHA weggeeft. SVHA stelt er weinig tegenover, omdat er van counteren weinig terecht komt.

Leron Wiltink komt halverwege de 1e helft in het veld voor Joris Roelofs. Na ongeveer 25 minuten spelen komt Wageningen op een 0-1 voorsprong. De speler van Wageningen draait zich knap vrij, en schiet de bal buiten bereik van Joep van Hout in de hoek van het doel.

Niet veel later komt Wageningen op een 0-2 voorsprong, waardoor SVHA opnieuw achter de feiten aanloopt. Het team is niet scherp, en laat Wageningen voetballen. Kort voor rust komt Wageningen op een verdiende 0-3 voorsprong. De ploeg is scherper, tactisch beter, en voetballen komt het, ondanks (met alle respect) de oudere spelers in het team beter voor de dag dan het jonge SVHA.

SVHA stelt er in de 1e helft één poging tegenover. Een schot van Jordy van Gaalen wordt gepareerd door de prima keepende doelman van Wageningen. Wageningen heeft de zaakjes keurig op orde, en gaat met een comfortabele 0-3 voorsprong de rust in.

In de rust wordt er door aanvoerder Mees van Eldik aangegeven wat er fout gaat. Het zijn vooral de simpele dingen die fout gaan, zoals het passen en het
aannemen van de bal. Na de rust komen Dennis Rensen, Luc Haverhals en Joris Roelofs in het veld voor Evert Voskamp, Juan de Zeeuw en aanvoerder Mees van Eldik. Mehdie Mieri neemt de aanvoerdersband over van Mees van Eldik in de 2e helft.

De 2e helft moet echt stukken beter aan de kant van SVHA, als het de spanning nog terug wil brengen in de wedstrijd. Aan het begin van de 2e helft wordt het al snel 0-4 voor Wageningen.

Typerend aan deze goal is dat Juan de Zeeuw coacht dat de speler die scoort zomaar kan schieten, en totaal niet wordt aangepakt. Wageningen is en blijft feller, er zit meer pit in. SVHA mist eigenlijk al vanaf het begin in de 2e helft de scherpte en de wilskracht, dat zou moeten horen bij een ploeg die nog gelooft in dat kleine wondertje. Maar kennelijk gelooft SVHA daar niet in.

SVHA laat de tegendoelpunten zomaar tot stand komen. Het kort op de man zitten gebeurt niet, het blokken van schoten gebeurt niet. Elke tweede bal is voor Wageningen dat uitstekend voetbalt. Na ongeveer 60 minuten wordt het terecht 0-5. Het vertrouwen is er niet bij de ploeg uit Herveld, er wordt niet voor elkaar gewerkt. Heel af en toe is er een opleving bij de ploeg uit Herveld, niet meer dan dat.

De kansen die SVHA creëert zijn op één hand te tellen. In de 70e minuut wordt het 0-6 voor Wageningen. SVHA komt na deze tussenstand iets meer aan voetballen toe, omdat Wageningen de ploeg uit Herveld laat komen. De bal wordt nu makkelijker in de ploeg gehouden, maar het staat al 0-6, en dus valt er niet veel eer meer te behalen.

Wageningen treft ook nog twee keer de lat bij een tussenstand van 0-6. Dat zit de ploeg uit Herveld dan nog enigszins mee voor wat het waard is. In de slotminuut wordt de eindstand op 0-7 gebracht.

SVHA heeft zich in deze wedstrijd, mede door zichzelf, naar de slachtbank laten leiden. Als de ploeg meer werkt voor elkaar, en de kop minder snel laat hangen, had er vandaag veel meer ingezeten. Volgende week speelt SVHA ZAT. 3 uit tegen Advendo’57. 7 die één plek onder SVHA staat. Een directe confrontatie die moet worden omgezet in een overwinning, om niet verder weg te zakken op de ranglijst.