14 september 2016

SVHA ZA2 wint burenruzie van Excelsior ZA4

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een 3-1 overwinning op Excelsior ZA4.

Beide teams beginnen sterk aan de wedstrijd. Het veldspel ziet er verzorgd uit en er worden aan beide kanten veel mogelijkheden gecreëerd. SVHA komt na ongeveer 25 minuten voetballen op voorsprong. Na voorbereidend werk van Rik Jansen komt de bal op het hoofd van Ferdie Janssen die in de rebound de 1-0 in het doel kopt. Het openingsdoelpunt zou SVHA wat rust moeten geven, maar het spel wordt er niet beter op. Excelsior is ook slordig waardoor de ploeg niet tot grote kansen komt. Tien minuten voor rust verdubbelt SVHA de voorsprong door Manuel Steeg. De middenvelder ziet de bal via zijn schouder in de verre hoek belanden. Toch komt SVHA niet lekker in de wedstrijd. Excelsior laat zich niet gek maken door de 2-0 achterstand en doet vlak voor rust iets terug. Miscommunicatie in de Herveldse defensie komt de ploeg duur te staan. Excelsior pakt het cadeautje uit en komt op 2-1.

Met een 2-1 tussenstand zoeken beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft is hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft te zien. Vooral SVHA krijgt veel mogelijkheden, maar verzuimt om verder weg te lopen van de tegenstander. Excelsior zet er weinig tegenover, maar blijft hopen op dat ene momentje. Na een aantal wissels aan beide kanten komt SVHA vlak voor tijd op een bevrijdende 3-1 voorsprong. De topscoorder van de voorbereiding (Ricardo Schrijver) maakt zijn kans op koelbloedige wijze af door de bal achter de doelman te schuiven. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Spelersbeoordelingen:

Roy Kuiper – 6,5: Keepte een degelijke wedstrijd, maar door miscommunicatie met Bernard Polman toch een tegendoelpunt moeten incasseren.
Rik Jansen – 7: Betrokken bij twee Herveldse doelpunten, maar verdedigend nogal slaperig. Aangezien hij verdediger is, is dat toch jammer.
André Janssen – 7,5: Speelde een solide wedstrijd achterin. Bracht rust in de Herveldse defensie.
Peter van Meel – 6,5: Verdedigend op weinig fouten te betrappen, maar zijn wekelijkse rushes naar voren leverden ook deze week niks op.
Bernard Polman – 6,5: Staat pas kort linksback, maar doet het verdienstelijk. Zag er bij de tegengoal niet goed uit.
Ferdie Janssen – 6,5: Maker van de openingstreffer. Ging vaak mee naar voren, maar gaf geen goede voorzetten.
Heino Janssen – 6,5: Speelde degelijk tegen een sterk middenveld van Excelsior.
Rudie Doeze Jager – 6: Aan de bal redelijk, maar werd vaak het bos ingestuurd door een middenvelder van Excelsior die zeker de 40 al gepasseerd was. Manuel Steeg – 6: Maakte de 2-0 met zijn schouder, maar verder was de middenvelder onzichtbaar. Deed Manuel wel mee?
Dennis van Meel – 6,5: Liet zich vaak terugzakken naar het middenveld omdat hij weinig bespeelbare ballen kreeg.
Ricardo Schrijver – 7: Was de uitblinker in de voorbereiding maar had het moeilijk tegen de stugge verdediging van Excelsior. Maakte wel de beslissende 3-1.
Joris Roelofs – 6,5: Viel in als spits, maar was niet te vinden. heeft ook als rechtsback gespeeld en de nul weten te houden.
Wesley van den Hurk – 6,5: Was een paar keer dreigend en had een penalty moeten hebben. Kon helaas niet tot grote kansen komen.
Joost van Kreel – 6,5: Viel in als linksmidden. Deed weinig fout, maar kwam niet echt in de wedstrijd.

Auteurs: Ferdie Janssen & Jelmer IJkhout