1 december 2015

SVHA ZA2 walst over DUNO heen

Zaterdag 28 november stond de competitiewedstrijd SVHA ZA2 – DUNO ZA6 op het programma. De wedstrijd begon om 14.30 uur in de middag. SVHA heeft na 10 wedstrijden 24 punten verzameld en DUNO heeft na 8 wedstrijden nog geen enkel punt bij elkaar gespeeld en staat daarmee stijf onderaan.

Nu de wedstrijd!

SVHA begint matig aan de wedstrijd. De ploeg uit Herveld onderschat de tegenstander, waardoor beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn in de eerste helft. In de de eerste 35 tot 40 minuten van de eerste helft gebeurt er weinig, maar vlak voor rust komt de wedstrijd eindelijk op gang. André Janssen maakt een ongelukkige overtreding op de spelmaker van DUNO, die hiermee de wedstrijd niet kan uit voetballen en gewisseld moet worden. SVHA profiteert hiervan en benut de ruimte die het krijgt uitstekend. Vijf minuten voor rust komt SVHA op voorsprong. Een prima voorzet van Ferdie Janssen kan worden binnen getikt door Manuel Steeg, 1-0! Niet veel later is het opnieuw raak voor SVHA. Het doelpunt komt op dezelfde manier tot stand. Ferdie Janssen geeft voor en Manuel Steeg tikt opnieuw binnen, 2-0!

De scheidsrechter fluit na ruim 45 minuten voetballen voor het einde van de eerste helft.

Na rust komt er een gretig SVHA uit de kleedkamer. DUNO lijkt de weg kwijt en vecht niet meer voor elkaar. In een tijdsbestek van tien 10 minuten scoort SVHA drie keer. De 3-0 en 4-0 komen op naam van Ricardo Schrijver na twee assists van Rudie Doeze Jager. De 5-0 komt op naam van Rudie Doeze Jager die de bal hard in het dak van het doel schiet. Vervolgens is het Ferdie Janssen die de keeper omspeelt en de stand van 6-0 op het scorebord brengt. Na de 6-0 wil DUNO niets anders dan afdruipen. SVHA gaat door en komt door een puike kopbal van Jan-Willem Jacobs (Pumba) op 7-0. Het voorbereidende werk was van Manuel Steeg. Het slotakkoord is (opnieuw) voor Jan-Willem Jacobs (Pumba). Manuel Steeg stuurt met een lange bal Jan-Willem Jacobs (Pumba) weg. Laatstgenoemde trekt een sprint van ruim 25 meter en tekent voor de 8-0.

Na 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

SVHA wint voor de negende keer dit seizoen en heeft na 11 wedstrijden 27 punten. DUNO blijft door de nederlaag op 0 punten uit 9 wedstrijden steken. Zaterdag 5 december speelt SVHA de altijd lastige uitwedstrijd tegen GVC ZA3. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.30 uur. GVC ZA3 won afgelopen week met 2-3 van SV DFS ZA6.