23 maart 2017

SVHA ZA2 walst over OVC’85 ZA3 heen

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de vijftiende wedstrijd van het seizoen afgesloten met een 8-3 overwinning op OVC’85 ZA3.

De wedstrijd op het natte kunstgras begint bijzonder matig voor de thuisploeg. Na een fout van Peter van Meel kan de spits van OVC’85 de 0-1 aantekenen. Dit in een tijdsbestek van één minuut. In het vervolg gaat de wedstrijd gelijk op, met kansen over en weer. Na ongeveer twintig minuten spelen komt SVHA op stoom. Eerst is het Ferdie Janssen die een goede pass van Rik Jansen op waarde weet te schatten en de bal in de verre hoek ziet belanden, 1-1. Niet veel later is het Manuel Steeg die samen met Ferdie op de goalie van OVC’85 afgaat. Manuel legt de bal af op Ferdie, die de bal simpel binnen schuift. Met een nipte voorsprong voor SVHA gaan beide teams rusten.

Na rust is het Rik die uit een vrije trap Jan-Willem Jacobs (Pumba) weet te bedienen. Laatstgenoemde zorgt voor een 3-1 voorsprong. SVHA loopt na een hoekschop van Rik en het binnen tikken (met z’n edele delen) van Rudie Doeze Jager, uit naar 4-1. De 5-1 komt op naam van Ricardo Schrijver, die de doelman omspeelt en koel blijft. Rik zorgt met een keurige vrije trap voor de 6-1. Daarna doet OVC’85 iets terug, 6-2. Een kwartier voor tijd zorgt Joris Roelofs, na een hoekschop van Ferdie, voor de 7-2. De 8-2 komt op naam van topscorer Ricardo. De 8-3 namens OVC’85 is ons helaas niet bij gebleven, maar telt absoluut mee voor de statistieken.

*Als laatste is er een bijzonder moment voorgevallen tijdens de wedstrijd. Bij een 8-2 tussenstand haalt Peter de bal met zijn hand van de lijn, waardoor SVHA door moet met tien spelers. Martin IJkhout a.k.a Eloy Room stopt de strafschop en weet de bal zelfs te klemmen. Helaas hebben wij hier geen beelden van, maar het is echt gebeurd. Sprookjes bestaan dus echt…