21 september 2016

SVHA ZA2 verliest van stug Leones ZA2

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de tweede competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een 2-1 nederlaag tegen Leones ZA2.

De eerste kans van de wedstrijd is voor Ferdie Janssen die oog in oog met de keeper niet tot scoren weet te komen. Vervolgens is er in de eerste helft maar één ploeg die het spel weet te maken en dat is Leones. Het grossierde aan kansen voor de thuisploeg, maar door de uitblinkende doelman Roy Kuiper die niet te kloppen leek, blijft het 0-0. Het is een harde eerste helft met veel overtredingen en twee gele kaarten vlak voor rust. Rik Jansen krijgt een gele kaart namens SVHA en Leones krijgt ook een gele kaart. De scheidsrechter uit Beneden-Leeuwen fluit erg goed en daardoor loopt de wedstrijd niet uit de hand.

Met een 0-0 tussenstand zoeken beide teams de kleedkamer op.

De tweede helft wordt gestart met tien tegen tien door twee gele kaarten vlak voor rust. Er worden een paar wissels doorgevoerd. Onder andere Heino Janssen komt in het veld die zijn vaste plek op het middenveld (mid-mid) weer in heeft genomen. Dit merkt SVHA goed, want de ploeg uit Herveld gaat beter voetballen en is bij vlagen de bovenliggende partij. Ondertussen komt Wesley van den Hurk halverwege de tweede helft weer terug het veld in. Hij verliet in de eerste helft het veld met een lichte blessure. SVHA creëert kans op een kans, maar het is Leones dat op voorsprong komt. Good old Peter van Meel slaat de bal met de hand van de doellijn en dat levert een strafschop op. Keeper Roy Kuiper moet zich gewonnen geven, 1-0. Een kwartier voor tijd komt SVHA op gelijke hoogte. Een vrije trap van Rik Jansen wordt door Wesley van den Hurk verlengd en levert een doelpunt op, 1-1! 1-1 zou een terechte uitslag zijn, maar als SVHA na de 1-1 drie kansen om zeep helpt die het team de overwinning kan opleveren krabben de Hervelders zich achter de oren. Tot overmaat van ramp en tegen de verhouding in (op dat moment) maakt Leones twee minuten voor tijd toch de 2-1. Dit levert een ontzettende kater op voor de groen/witte…

Spelersbeoordelingen:

Coach Jan-Willem Jacobs – 7: Duidelijk aanwezig langs de lijn. Had een paar goede tactische wijzigingen. Top dat hij erbij was.
Roy Kuiper – 9: De man van de wedstrijd aan SVHA-zijde. Belangrijk met een aantal goede reddingen.
Rik Jansen – 7: De aangever bij het doelpunt, maar kreeg een (onnodige) gele kaart. Eerst de man dan de bal is het motto van Rik.
André Janssen – 7: Afgelopen week vierde hij zijn 40e verjaardag, maar verdedigen doet hij nog steeds prima hoor.
Peter van meel – 6,5: Speelde redelijk tot goed, totdat hij probeerde de bal met zijn hand van de doellijn af te slaan. De volgende keer met je benen doen Elvis.
Bernard Polman – 6,5: Vandaag deed de linksback het weer aardig. Redelijke wedstrijd, weinig over te zeggen.
Ferdie Janssen – 6: Viel weinig op, maar kreeg twee goede kansen. In de afronding kan het ook deze week wel wat beter.
Manuel Steeg – 6,5: De eerste helft was SVHA niet sterk (ook Manuel niet). De tweede helft speelde hij samen met Heino op het middenveld en ging dit een stuk beter.
Rudie Doeze Jager – 6: Ook een van de middenvelders die aanvallend soms leuke dingen doet, maar van verdedigende taken heeft hij geen kaas gegeten. Dennis van Meel – 6,5: Weinig opvallende wedstrijd voor deze middenvelder. Vorige week starrte hij in de spits en dan is het wennen als je links op het middenveld moet spelen.
Ricardo Schrijver – 6: Kwam niet tot doelpunten en die worden wel van hem verwacht. Volgende keer rekenen we op doelpunten van hem. Ons vertrouwen is groot.
Wesley van den Hurk – 6,5: Krijgt een half puntje hoger dan zijn collega naast hem door zijn goal, maar ook van hem verwachten we betere dingen.

(Invallers):

Joost van Kreel – 6: Gaf alles in deze wedstrijd, maar slaagde niet in zijn acties.
Heino Janssen – 8,5: De man die het middenveld de tweede helft beter liet draaien en daarom voor hem dit mooie cijfer.
Boris IJkhout – 6,5: Viel goed in, maar viel ook goed geblesseerd uit.

Topscorers per 17 september 2016:

Ferdie Janssen: 1 doelpunt
Manuel Steeg: 1 doelpunt
Ricardo Schrijver: 1 doelpunt
Wesley van den Hurk: 1 doelpunt

Nog even dit…

*André Janssen vierde zijn 40e verjaardag.
*Rik Jansen had bij de gelijkmaker zijn scheenbeschermer al in zijn mond… Wat denk je..? Hij had niet eens gescoord!

Auteurs: Ferdie Janssen & Jelmer IJkhout