16 maart 2015

SVHA ZA2 verliest onnodig van ‘Peter Wisgerhof’ ONA’53

Vandaag staat de lastige uitwedstrijd tegen Ona ’53 4 op het programma. Met Luuk schouten en Bart Peperkamp in de  basis en Andre Janssen en Ferdie Jansen in de wissel gaan we er het beste van maken.

Ona ’53 4 met Peter Wisgerhof in de basis beginnen sterk aan de wedstrijd met veel beweging in hun spel kwamen ze er een aantal keren gevaarlijk uit, maar uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Peter wisgerhof valt na 15 minuten geblesseerd uit na een overtreding van Rik Jansen. Voordat Peter Wisgerhof uitviel zijn wij verdedigender gaan voetballen met Luuk Schouten en Rudie Doeze jager terug gezakt naar het middenveld en hierbij de laatste man vrij latend met de opbouw. Daardoor hanteerde ze alleen maar de lange bal die wij vrij gemakkelijk konden wegwerken. We gingen steeds beter voetballen wat leidde tot de enige kans voor rust met goed samenspel tussen Bart Peperkamp en Heino Janssen die vrij stond buiten de zestien en Rudie Doeze Jager die de bal in de 16 naar Manuel Steeg speelde en vrij voor de keeper naast schoot. Het spel ging snel over en weer wat weinig kansen opleverde tot vlak voor rust met een lage voorzet die terecht kwam bij de spits van Ona die slap inschoot, maar door zwak optreden van Jan Willem Jacobs rolde de bal langzaam het net in, dit was ook gelijk de ruststand.

Na de rust konden wij Ona ‘53 4 ook weer veel tegenstand bieden, wat leverde tot legio kansen voor de sterk ingevallen Ferdie Jansen(2x), Rudie Doeze Jager..x) Luuk schouten, Bernard Polman. Maar zoals altijd valt hij dan vlak voor tijd aan de andere kant, met een verre inworp ging Peter van Meel onder de bal door en kon de speler van Ona ’53 4 de bal met een mooie sleepbeweging Jan Willem Jacobs omspelen 2-0. Dit was de eindstand, dik onverdiend een punt of meer had er zeker ingezeten, maar we waren wel tevreden met ons spel en de 200% inzet die wij getoond hebben.

Zij vonden dit de moeilijkste tegenstander tot nu toe en waren ook onder de indruk van onze conditie. Op naar volgende week dan wacht ons de uitwedstrijd tegen Excelsior Zetten, we gaan dan weer voor de 3 punten.