7 oktober 2014

SVHA ZA2 ontsnapt bij DFS

Vandaag staat de wedstrijd tegen DFS6 op het programma, een tegenstander waar wij uit nog nooit wisten te winnen. Met een aantal wisselingen in het elftal, Bart peperkamp op het middenveld en Bart van Brandenburg op het goal erbij begonnen we scherp aan het duel, al in de 1e minuut schiet Manuel Steeg na een pass van Dennis van Meel de bal in het net.

We kregen een aantal kansen maar wisten deze niet te verzilveren, na een fout pass in de achterhoede komen zij op 1-1. Maar na een scherpe bal over de verdediging kon Rik Jansen alleen op de keeper afgaan en maakte het koelbloedig af. Een paar minuten later scoorde Manuel Steeg zijn 2e doelpunt na een slechte uittrap van de keeper, maar ze scoorden nog voor rust uit een corner die niet goed werd weggewerkt de aansluitingstreffer 2-3.

De 2e helft begonnen we slap en niet geconcentreerd wat leidde tot de gelijkmaker en wederom uit een corner. Het was aan Bart van Brandenburg te danken dat ze niet meer scoorden. Er waren aan beide kanten kansen, uit een vlotte aanval schoot Bart peperkamp tegen de keeper en door goed oplettendheid van Heino Janssen maakte hij met een lob de 3-4. In de laatste minuut voorkwam Peter van Meel met een belangrijke redding nog de gelijkmaker door de bal met zijn brede borst van de lijn te halen.

Door deze overwinning blijven wij op de 2e plek en volgende week is de kraker tegen de nu nog nummer 1 Uchta.