9 september 2018

SVHA ZA2 neemt na rust afstand van Trekvogels ZA6

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de tweede bekerwedstrijd van het seizoen afgesloten met een 6-2 overwinning op Trekvogels ZA6.

SVHA begint goed aan de wedstrijd en dat levert binnen vijftien minuten een voorsprong op. Jelmer IJkhout geeft op goed geluk een hoge voorzet die uiteindelijk bij Rik Jansen belandt. Rik Jansen kan vrij uithalen en schiet de bal laag in de hoek van het doel. In het verloop van de wedstrijd wordt het spel van SVHA slordig. Veel foute keuzes gaan gepaard met balverlies. De bezoekers komen hierdoor beter in de wedstrijd en dat levert voor rust de gelijkmaker op.

Na rust maken Mees van Eldik en Tom Janssen hun thuisdebuut voor SVHA ZA2. De thuisploeg begint gretig aan de tweede helft en dat resulteert in de 55e minuut in een 2-1 voorsprong. Ricardo Schrijver bedient Jordy van Gaalen op maat en laatstgenoemde schiet de bal achter de doelman van Trekvogels. Niet veel later zet SVHA de 3-1 op het scorebord. Na uitstekend werk van Tom Janssen en Jordy van Gaalen komt de bal bij Ricardo Schrijver terecht. De aanvaller laat de doelman met een droog schot kansloos achter. Hiermee lijkt het verzet van Trekvogels definitief gebroken. SVHA gaat vrolijk verder met scoren. De 4-1 wordt opnieuw gemaakt door Ricardo Schrijver na voorbereidend werk van Rogier Jansen. Vlak daarna wordt Ferdie Janssen met een goede pass weggestuurd. De middenvelder/aanvaller dribbelt het strafschopgebied binnen en wordt daar ten val gebracht. De scheidsrechter fluit en legt de bal op de stip. De toegewezen strafschop wordt koeltjes binnengeschoten door Rik Jansen. Hierna laat SVHA de teugels ietsjes vieren en daarmee speelt het Trekvogels in de kaart. De uitploeg maakt een aantal minuten voor tijd de 5-2. Het slotakkoord is voor Ricardo Schrijver. Vanuit een schier onmogelijke hoek weet de aanvaller de bal in het doel te krijgen, 6-2. Na het doelpunt fluit de scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd.

Auteurs: Ferdie Janssen & Jelmer IJkhout