15 maart 2017

SVHA ZA2 moet meerdere erkennen in DFS ZA4

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de veertiende wedstrijd van het seizoen afgesloten met een 3-2 nederlaag tegen DFS ZA4.

De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een doelpuntenrijk spektakelstuk. DFS trok aan het langste eind door de wedstrijd met 3-6 te winnen. Voor SVHA was het duidelijk dat het vandaag geen makkelijke middag zou worden. De ploeg mistte een gros aan spelers.

Al in de eerste helft blijkt dit een probleem. De ploeg uit Opheusden heeft de overhand in de eerste helft, maar verder dan een 1-0 voorsprong komt de ploeg niet. In de tweede helft moet er meer strijd bij SVHA in de ploeg komen. Dit gebeurt met een aantal wissels. André Janssen komt op zijn positie als voorstopper. Vanaf dat moment verandert de wedstrijd. Eerst moet SVHA een strafschop krijgen wanneer Ferdie Janssen alleen op de doelman van DFS afgaat. De laatste man van DFS maakt hands, maar de scheidsrechter ziet het niet. SVHA wordt hier bestolen. Na dit incident zul je zien dat de bal aan de andere kant wel tegen de touwen vliegt. Enkele minuten later komt DFS op 2-0 en niet veel later op 3-0. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar niets is minder waar. Vlak na de 3-0 maakt Ricardo Schrijver 3-1. Daarna maakt Manuel Steeg zelfs 3-2. De laatste luttele minuten van de wedstrijd is het alles of niets. Het wordt uiteindelijk niets. De gelijkmaker blijft uit, waardoor DFS de drie punten in Opheusden houdt.