7 november 2017

SVHA ZA2 medekoploper na knappe uitoverwinning op DIO’30 ZA2

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een 3-5 overwinning op DIO’30 ZA2.

Beide ploegen kijken de kat uit de boom in de beginfase. Echte kansen worden niet gecreëerd door beide ploegen, waardoor de wedstrijd meer op een schaakspel lijkt. Toch komt SVHA na iets meer dan twintig minuten voetballen op voorsprong. Rudie Doeze Jager bedient Rik Jansen aan de rechterkant van het veld. De rechtsachter ziet zijn kans schoon en zorgt met een droge knal voor een 0-1 voorsprong. De vreugde is van korte duur, want een minuut later wordt de stand gelijk getrokken, 1-1. Naarmate de wedstrijd vordert, lijken beide teams aan elkaar gewaagd. Toch komt de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong via een rake kopbal, 2-1.

Na rust is DIO’30 de bovenliggende partij, maar verzuimt het om verder afstand te nemen. Veel kansen worden om zeep geholpen, waardoor SVHA in de wedstrijd blijft. Met een spaarzame uitval van SVHA in de tweede helft versiert Ricardo Schrijver een terechte strafschop. Rik neemt de verantwoordelijkheid over de strafschop en schiet de bal beheerst tegen de touwen, 2-2. Vlak daarna komt SVHA zelfs op voorsprong. Na goed druk zetten komt de bal bij Ricardo die op zijn beurt Jordy van Gaalen bedient. Laatstgenoemde schiet de bal feilloos achter de doelman, 2-3. Hierna neemt de druk van DIO’30 toe. De ploeg krijgt kansen om op gelijke hoogte te komen, maar de bal wil er simpelweg niet in. SVHA houdt stand en lijkt vlak voor tijd het duel definitief in het slot te gooien. Rogier Jansen bedient Ricardo die de bal uit een moeilijke positie in het doel krijgt, 2-4. De ontlading na dit doelpunt is enorm. Met nog een paar minuten te spelen lijkt dit de genadeklap voor DIO’30, maar niets is minder waar. Door een ongelukkig eigen doelpunt van Bart Willemsen komt de thuisploeg terug in de wedstrijd, 3-4. Toch is het SVHA dat in de laatste minuut toeslaat. Een pass van Jordy wordt op waarde geschat door Ricardo, die geen fout maakt en de 3-5 eindstand op fraaie wijze op het scorebord zet.