6 mei 2017

SVHA ZA2 en Dodewaard ZA3 delen punten

*Verslag van zaterdag 29 april 2017

Vandaag stond op het programma de derby tegen Dodewaard. Vooraf een beladen duel, mede doordat de uitwedstrijd onterecht en mede door de arbitrage verloren was gegaan. 2-1 was de eindstand in Dodewaard en dit wou svha vandaag kostte wat het kost rechtzetten. De 1e 45 min waren alles behalve saai, er werden harde duels uitgevochten en de doelpunten vielen als warme broodjes. Svha was de 1e ploeg die tot scoren kwam, het was Ricardo die op aangeven van Rudie tot scoren kwam. Dit gebeurde al vroeg in de wedstrijd. Vervolgens zou de wedstrijd los gaan, het waren de verdedigers van herveld die het moesten opnemen tegen de snelle aanvallers van Dodewaard, maar dit hard en fair deden. Ondanks dat zou Dodewaard eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte komen door een afstandschot en toen Manuel voor een overtreding op het middenveld geel kreeg moest svha verder achteruit. Hierdoor volgde ook de 1-2. 10 minuten later kwam Manuel weer terug in het veld en trokken de ploegen weer gelijk op, vlak voor rust leverde dennis met een prachtige diepe bal een assist af op ferdie die kon binnenkoppen. 2-2 zou de ruststand zijn. 2e helft: deze was nog maar kort op gang toen Manuel na een charge van een speler van ddw, naar de grond ging. Iedereen hoorde door het grote lawaai wat de middenvelder maakte dat het niet goed was. De ambulance moest er aan te pas komen om hem van het veld af te halen. Dit zou een aardige tijd in beslag gaan nemen, zodoende besliste de scheidsrechter de wedstrijd na 50 min te beëindigen. Helaas, want het leek net als de 1e ook een leuke 2e helft te gaan worden.

*Na behandelingen in het ziekenhuis bleek dat Manuel zijn enkel gebroken zou hebben, namens heel za2 wensen wij onze teamgenoot veel sterkte en hopen wij dat hij snel weer in de running is!