2 oktober 2016

SVHA ZA2 een punten en derdehelft deling met EMM

Als de wedstrijd om klokslag 15:00 begint dan mogen het duidelijk zijn wat de verhoudingen zijn. EMM staat positioneel sterk en goed. Kunnen de bal makkelijk rond laten gaan. SVHA staat wat terug getrokken en loeren op de omschakeling. Het positiespel van EMM werkt alleen maar als je nauwkeurig bent in de passing en de beperkte ruimtes die er zijn goed benut. Ook is het veld groot houden een belangrijk onderdeel van de spelwijze van EMM. Iets wat de heren uit Randwijk absoluut verzuimen in de begin fase van de wedstrijd.

De eerste mogelijkheid is wel voor Randwijkers als de bal hard voor langs schiet maar niemand daar tegenaan kan lopen. Aan de andere kant is het topscorer Ricardo Schrijver die zijn inzet vanaf randje 16 meter naar de verre hoek net voorlangs ziet gaan. Het is een fase waar het spelbeeld niet veranderd. EMM heeft veel de bal maar doet hier vaak niets of weinig mee. SVHA daarentegen zijn veelal gevaarlijk in de omschakeling of vanuit standaard situaties.

Kort hierna is het Wesley van de Hurk die op randje buitenspel vertrekt en uitstekend bediend word door Ricardo Schrijver. De topschutter van voorgaande jaren van zaterdag 2 beleeft tot op heden een zwaar seizoen. Scoort moeilijk, vecht wat met het fysieke en lijkt nog te zoeken naar de juiste vorm. Echter blijkt de aanvaller dat op dit moment allemaal even van zich af te hebben gegooid want de spits maakt zeer koelbloedig het buitenkansje af en zet SVHA op 1-0 voorsprong.

EMM lijkt in deze fasé meer met zichzelf bezig te zijn dan met de wedstrijd. De ploeg behoud wel het merendeel van het balbezit maar word nog nauwelijks gevaarlijk. Veel dreiging komt er wel in de omschakeling of uit vrije trappen van SVHA. Een aantal keer komt SVHA net een teen of een voet te kort om de verwoestende 2-0 op het scoreboord te zetten. Rudie Doeze Jager heeft de ultieme kans na een goede corner van Rik Jansen. Rudie ziet de keeper onder de bal door gaan en met een goede kop bal lijkt Rudie alles en iedereen te passeren maar de goed oplettende paal dekker vliegt werkelijk de bal er uit en voorkomt een grotere achterstand.

Voor rust is het nog even stuivertje wisselen met vrije trappen. Een goede vrije trap van Rik Jansen word in de korte hoek knap gepakt door de EMM goallie terwijl aan de andere kant een vrij trap richting de verre kruising uitstekend gepakt word door doelman Roy Kuiper. We gaan rusten met een 1-0 voorsprong, een foeterende tegenstander en een wellicht iets wat gevoel dat we nog een keer hadden moeten scoren.

Na de rust is het EMM dat duidelijk uit een ander vaatje is gaan tappen. Waar de ruimtes al lagen in de eerste helft, benut EMM deze nu wel goed. Voornamelijk de opkomende backs waardoor een overtal op de flanken ontstaat lijken een groot wapenfeit te zijn. Echter blijft EMM falen in de eindpass en zit de defensie van SVHA er steeds maar weer goed tussen.

EMM probeert het veelal met voorzetten en als zelfs Peter van Meel defensief goed begint te koppen lijken we de wedstrijd misschien wel te kunnen stelen. EMM verdiende gezien het spelbeeld zeker een punt in deze fase maar door het gebrek aan kansen creëren en het gebrek aan creativiteit bij onze Randwijkse vrienden komt het nauwelijks tot kansen.

Pas in de 70ste minuut word EMM dan echt gevaarlijk en ziet het ook de gelijkmaker. Een afdraaiende corner die gevaarlijk lijkt te vallen word weg geboxt door doelman Roy Kuiper. Echter valt de bal precies voor de voeten van  een geheel vrij staande EMM speler. De grote spits controleert de bal en schiet dan wat gehaast. Hierdoor geeft de spits totaal geen kracht mee aan de bal en rol de bal tergend langzaam naar de goal, zonder doelman maar met 3 lijn verdedigers. Eerst nog mist Tom Lintsen, Rik Jansen lijkt dan de bal makkelijk weg te kunnen trappen waardoor de andere lijn verdedigers hun gedachte al weer voorwaarts doen denken, echter schiet Rik over de bal heen en valt de bal langzaam in de goal. 1-1.

Na deze gelijkmaker ruikt EMM bloed. De ploeg word ook gevaarlijker en SVHA die het fysiek niet meer kan belopen. Zo wanneer Wesley van de Hurk naar de grond gaat met kramp lijken een aantal groen witte te verwachten dat de bal uitgeschoten word. Dit doet EMM echter niet en met een steekpass komt de EMM aanvaller oog in oog met doelman Roy Kuiper. De aanvaller schiet echter wat gehaast waardoor de doelman knap met zijn voet kan redden.

Niet veel later kopt Peter van Meel nog een hele belangrijke bal net voor de instormende EMM aanvaller weg, schiet een kundig EMM middenvelder zijn inzet rakelings naast en lijkt een andere EMM aanvaller daarna het overzicht niet te bewaren. Hij schiet zijn inzet vrij voor de doelman hard over en naast terwijl er zeker één voor de goal vrij stond. SVHA rekt tijd, ontregelt en wil graag het punt mee nemen.

In de absolute slotfase lijkt het Joris Roelofs ineens compleet uit het niets te zijn die de grootste kans van de tweede helft krijgt. Joris staat compleet vrij voor de goal en waar een simpele binnenkant voet tegendraads had volstaan raakt Joris de bal op de wreef waardoor de bal een enorm lastige spin krijgt en naar de verre hoek gaat, de keeper was ook net onderweg naar deze zelfde hoek en kan nog net op tijd redden. Kort hierna fluit de scheidsrechter af. Op basis van de tweede helft echt het maximale wat er in zat, maar gezien de kansen verhouding over de hele wedstrijd een terechte uitslag.

Daarna zou het nog lang gezellig blijven in de kantine van SVHA. De Randwijkers beter bekend als ‘Het derdehelftal’ waren uitgenodigd om te komen bier drinken en mee te eten van de speciaal geregelde BBQ. Het goud gele vloeistof was niet om aan te slepen en de hamburger, stokjes en ribjes gingen in hoog tempo naar binnen. Onder het mom van wat heerlijke hollandse knallers, veel meezingers en een prachtige sfeer bleef het nog heel erg lang gezellig in de kantine. Wat een fantastische gasten zijn dat uit Randwijk, hard en fanatiek in het veld, open en gezellig in de derdehelft, EMM bedankt, voetbal is de aller mooiste bijzaak die er is!

DE CIJFERS

Roy Kuiper – 6,0

Doelman pakte een tweetal goede ballen in de wedstrijd, echter kon hij zich verder weinig onderscheiden in de wedstrijd.

André Jansen – 6,5

Als je met een gat in je kop toch weer gaat voetballen ben je op voorhand een held. Had een gewenste tegenstander met zelfde postuur en grote wat mooie duels op leverde. Echter was het zijn man die vrij kon inschieten bij de corner.

Peter van Meel – 7,5

Speelde een sterke wedstrijd, zat misschien wel overal tussen, was met intercepties erg belangrijk in het uiteindelijk behaalde punt. Had weinig tot geen balverlies en bracht zichzelf vandaag ook geen enkele keer in de problemen.

Rik Jansen – 5,5

Deed actief mee in de wedstrijd, schakelde zijn tegenstander goed uit en was met een 2-tal vrije trappen zeer gevaarlijk. Echter was het Rik die de gelijkmaker aan te rekenen viel. Een tamelijk langzaam en eenvoudige bal schiet Rik over heen en zag daarmee de uiteindelijk eindstand op scoreboord komen.

Boris IJkhout – 6,0

Was belangrijk in het uitschakelen van zijn directe tegenstander. De tegenstanders van Boris kregen geen ruimte en werden geen enkele keer gevaarlijk. Boris viel echter na 70 minuten met kramp. Boris had dus niet goed genoeg vocht binnen gehaald en mede door de avond daarvoor nu vroegtijdig naar de kant gemoeten.

Manuel Steeg – 6,5

Speelde een belangrijke goede eerste helft, waar Manuel echt veel meter dicht liep voor het zoekende middenveld. Echter zakte Manuel in de tweede helft weg door te ver naar voren te lopen en daardoor werden de ruimtes op het middenveld te groot.

Rudie Doeze Jager – 7,0

Was bepalend op het middenveld, hield bij tijden belangrijk de bal vast en hield rust aan de bal. Met een fysiek sterk middenveld bleef  Rudie toch overeind en creëerde hij zelfs nog een aantal kansen.

Dennis van Meel – 5,0

Had het lastig in deze wedstrijd. De conditioneel sterke middenvelders waren Dennis te machtig en kon daardoor niet lekker in zijn eigen spel komen. Dennis ging dan ook mede door een blessure al vroegtijdig naar de kant.

Bernard Polman – 5,0

Ondankbare taak voor Bernard de eerste helft die steeds maar tegen twee man kwam te staan. Hierdoor had Bernard het moeilijk maar vroeg pas in de rust om hulp. In de tweede helft speelde Bernard zeer ongelukkig en leed een aantal keer knullig bal verlies waardoor EMM gevaarlijk werd in de omschakeling.

Wesley van de Hurk – 6,5

Was in de eerste helft ongrijpbaar voor de EMM defensie, Wesley benutten de grote ruimte achter de laatste linie goed en scoorde ook een prima goal. Echter in de 2e helft kreeg ook Wesley kramp en kon hij verder weinig meer de bal vast houden, hierdoor waren we steeds snel de bal kwijt en kon EMM weer aanvallen.

Ricardo Schrijver – 6,0

Niet in de vorm van de laatste weken. Was wel belangrijk met zijn assist maar was verder niet nadrukkelijk aanwezig. De gretigheid van de jonge aanvaller naar goals of kansen was er minder dan normaal.

— WISSELSPELERS —

Tom Lintsen – 6,0

Viel zeer verdienstelijk in op de plek van Dennis. Kon goed zijn taak uitvoeren en verdedigend stond Tom zeker zijn mannetje, aan de bal was Tom wel zoekende en zeker positioneel bij balbezit SVHA verstopte Tom zich te veel. In de tweede helft kreeg Tom het nog moeilijker toen hij naar de back positie verhuisde.

Joris Roelofs – 5,5

Moest invallen op een moeilijk moment. Stond vaak positioneel niet geweldig en liet zich makkelijk omspelen aan de rechterkant. Echter toonde Joris wel een top instelling door ondanks het slechte nieuws in de rust toch zijn eigen belang aan de kant te schuiven. Joris had in de blessuretijd ook nog de winnende op zijn schoen, helaas pakte de keeper deze.