28 september 2015

SVHA weet zich niet te revancheren en verliest van DBV

Zondag 27 september stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – DBV 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. SVHA heeft na 3 wedstrijden 3 punten verzameld en DBV heeft na 3 wedstrijden 4 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen DBV sluiten de volgende 14 spelers aan bij de selectie: Mustaba Mieri, Jeroen van Boldrik, Jasper Visser, Yosry Hassan, Twan Aarnink, Jeroen Janssen, Jelmer IJkhout, Luc Dekker, Pieter Mantel, Pim Mantel, Nelson Konu, Tijmen van der Kolk, Elkjaer Rikken en Bart van Olderen.

De opstelling ziet er als volgt uit: Mustaba Mieri is de doelman. Jelmer IJkhout staat linksback, Jeroen van Boldrik staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Jeroen Janssen en Jasper Visser. Het middenveld bestaat uit Yosry Hassan, Twan Aarnink en Nelson Konu. De voorhoede bestaat uit Bart van Olderen (links), aanvoerder Pieter Mantel (spits) en Luc Dekker (rechts).

SVHA begint sterk aan de wedstrijd en drukt DBV in de openingsminuten achteruit. De ploeg zet vroeg druk en laat DBV geen moment in hun spel komen. Na ruim 10 minuten voetballen heeft Pieter Mantel balbezit rond de 16 meter bij het doel van DBV. Met een slimme pass bereikt hij Luc Dekker die door kan lopen en de bal achter de keeper het doel in schiet, 1-0!

SVHA neemt na de snelle openingstreffer geen gas terug en gaat op zoek naar de 2-0. De ploeg krijgt kansen via Bart van Olderen en Luc Dekker, maar de bal gaat er niet in. De ploeg van trainer Henk Stuivenberg krijgt genoeg mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar verzuimt om dit te doen. Na 20 minuten spelen komt DBV iets beter in de wedstrijd. De ploeg speelt vrij matig, maar via een aantal counters krijgt de ploeg wel mogelijkheden. De ploeg lijkt na 25 minuten terug in de wedstrijd te komen, maar een doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel.

SVHA is dus gewaarschuwd en krijgt na 30 minuten de deksel op de neus. De aanvaller van DBV kan opstomen vanaf het middenveld en wordt niet aangepakt, waardoor hij kan uithalen en de gelijkmaker kan aantekenen, 1-1. Een tegenslag voor SVHA, omdat de ploeg weinig weggeeft en zelf voldoende kansen weet te creëren. Na het tegendoelpunt lijkt SVHA enigszins aangeslagen en verliest de ploeg het veldoverwicht. DBV krijgt vertrouwen na de 1-1 en krijgt vlak voor rust een corner. De corner komt op het hoofd van een speler van DBV terecht en gaat het doel in, 1-2.

Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft en gaat SVHA met een 1-2 achterstand de rust in. In de rust komt Pim Mantel in het veld voor Yosry Hassan. Hierdoor zakt Pieter Mantel een linie en neemt Pim Mantel de spitspositie in.

Na rust probeert SVHA het goede spel van de eerste 20 minuten van de eerste helft ook te laten zien in de tweede helft, maar de ploeg is slordig in balbezit en DBV blijft makkelijk stand houden. Na 60 minuten voetballen moet Jelmer IJkhout met een enkelblessure het veld verlaten. Zijn vervanger is Elkjaer Rikken. Hierdoor zakt Twan Aarnink een linie, hij gaat linksback spelen. Elkjaer Rikken komt op het middenveld te voetballen. Niet veel later komt ook Tijmen van der Kolk binnen de lijnen voor Bart van Olderen.

Met deze wissels probeert SVHA de gelijkmaker te forceren. Het dringt DBV naar achteren toe, maar tot echte kansen komt de ploeg niet. Het veldspel is matig in de tweede helft en DBV schakelt makkelijk om wanneer het balbezit heeft. De uitploeg krijgt mogelijkheden om de 1-3 te maken, maar door een paar goede reddingen van Mustaba Mieri blijft SVHA in de wedstrijd.

Met nog 10 minuten te spelen wordt het alles of niets voor SVHA. Jeroen Janssen gaat mee naar voren om nog iets te kunnen forceren. SVHA zet een slotoffensief in en dit levert nog een paar goede mogelijkheden op voor o.a. Luc Dekker en Tijmen van der Kolk. De ploeg van trainer Henk Stuivenberg slaagt er niet in om de gelijkmaker te scoren en na 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

SVHA verliest voor de derde keer op rij en blijft op 3 punten steken. DBV pakt door de overwinning 3 punten waardoor het op een puntentotaal van 7 komt te staan. Zondag 4 oktober speelt SVHA de uitwedstrijd bij Niftrik. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.30 uur op sportpark ‘De Eik’ in Niftrik. De ploeg won afgelopen week met 1-4 van Krayenhoff en heeft na 4 wedstrijden 7 punten.