28 september 2015

SVHA verzuimt te scoren en ziet in slotfase FC Kunde weg lopen

Zondag 27 september stond alweer de derde competitiewedstrijd voor SVHA 2 op het programma. De thuiswedstrijd tegen NSVV FC Kunde 2 begon om 11:00 uur op Sportpark Jan van Baal.

Voor de wedstrijd sluiten de volgende 13 spelers aan. Joep van Hout, Wesley Ebbeng, Kees Breunissen, Bas Peperkamp, Stefan van Elk, Maarten Evers, Roy van de Vooren, Jordy van Gaalen, Jaimy Verwaaijen, Stefan Bakker, Harm Spronk, Ronald Evers, Ali Saleh, Henry Spronk, Luc Schouten

De opstelling ziet er als volgt uit: Joep van Houtman is de doelman. Wesley Ebbeng staat rechtsback, Stefan van Elk staat linksback, en het centrale duo achterin wordt gevormd door Bas Peperkamp en Luc Schouten ( Captain ). Het middenveld bestaat uit Henry Sprong (rechts) Ali Saleh ( mid mid ) Harm Spronk ( links). De voorhoede bestaat uit Jordy van Gaalen ( links ), Roy van de Vooren ( spits ) Ronald Evers ( rechts ).

Voor de wedstrijd werd al snel duidelijk dat er al wat blessures waren in het team. Joep van Hout vervangt Mustaba Mieri na aanleiding van de gespeelde wedstrijd van het 1e elftal vorige week. Joep keept bij Zaterdag 2 waar hij de nul hield.

SVHA en FC Kunde beginnen beide sterk aan de wedstrijd maar snel werd al duidelijk dat SVHA het voor het zeggen had. Nog geen 3 minuten gespeeld komt SVHA heel dicht bij de 1-0, Jordy van Gaalen onderschept een slecht weg geschoten bal van de keeper van FC Kunde. Jordy speelt de bal af aan Roy maar die krijgt niet de kans om te scoren. SVHA ziet mogelijkheden en probeert te drukken.

In de negende minuut komt FC Kunde voor het eerst bij de goal van Joep, na een fout van de verdediging komt de bal in de voeten van de spits van Kunde maar die vertikt het om te scoren.

Na ongeveer een kwartier gespeeld te hebben en beide teams niet echt gevaarlijk zijn geweest komt SVHA toch als eerste voor in de wedstrijd. Er wordt een goeie aanval gecreëerd door SVHA, Bas Peperkamp krijgt de bal en speelt Jordy van Gaalen met een perfecte pass aan. Jordy blijft koel en wipt de bal naast de keeper de goal, stand 1-0.

Maar FC Kunde komt snel met een reactie na ongeveer 20 min gespeeld te hebben en SVHA met de 1-0 voorsprong krijgt Kunde een corner. De corner wordt laag genomen en wordt de goal in gekopt. Kunde is weer terug in de wedstrijd en ruikt kansen.

SVHA kwam vorige week tegen SDOO ook na een voorsprong terug op 1-1 maar scoorde snel weer de 2-1. SVHA krijgt een grote kans op 2-1 na 24 min maar Ronald Evers schiet tegen de keeper aan.

Er volgt een corner die wordt genomen, maar wordt weggekopt door de verdediging van FC Kunde. Wesley Ebbeng staat op ongeveer 25 meter van de goal af en de krijgt bal in zijn voeten. Hij neemt de bal mee en schiet een genadeloze schot richting de keeper van de tegenstander, helaas gaat de bal op de lat. 45e minuut scheidsrechter fluit af. Stand 1-1

In de 2e helft blijft SVHA met de zelfde 11 staan waar ze de rust mee in gingen. Vergeten te vermelden dat Bas Peperkamp in de 1e helft met een blessure eraf ging en Maarten Evers voor hem erin kwam.

Zes minuten gespeeld in de 2e helft krijgt FC Kunde een vrijtrap buiten de 16 en die wordt goed genomen want hij wordt krachtig in de goal gekopt (1-2). Maar SVHA probeert snel een antwoordt te geven. Tien minuten in de 2e helft krijgt SVHA een vrij trap en de bal wordt voorgespeeld, Roy krijgt de bal ongelukkig in zijn voeten en schiet maar de bal gaat net naast.

Dan blijft het lang heen en weer gaan. SVHA krijgt in de 70e minuut een vrijtrap op de 16 en Jordy van Gaalen staat achter de bal, maar schiet hem ver over. SVHA blijft doordrukken en nog geen 3 minuten later komt Stefan Bakker één op één met de keeper maar maakt het helaas niet af.

Minuut later aan de andere kant. Harm Spronk begaat een fout en FC Kunde krijgt een vrijtrap net buiten de 16. Die wordt goed genomen want Joep is kansloos en kan er alleen na kijken (1-3). Nu moet SVHA komen en probeert het ook. Naarmate de wedstrijd vordert en de tegenstander rustig overal de tijd voor neemt, komen er toch irritaties bij SVHA. 86e minuut Ronald geeft een schop aan de tegenstander en daarvoor krijgt Ronaldo de gele kaart ( 10 minuten eruit bij elke gele kaart).

SVHA probeert er toch nog iets van te maken. En nog geen minuut later krijgt Stefan Bakker de bal met geluk mee loopt richting de goal en speelt af op Ali Saleh die goed afmaakt (2-3). SVHA probeert nog wel iets maar veel creëren ze niet meer. Het is FC Kunde die de wedstrijd afmaakt met twee doelpunten in de laatste paar minuten. Eindstand 2-5.

SVHA 2 heeft zijn best gedaan. Helaas werd dat deze keer niet beloond. Aangezien er geen winst is behaald zal ik niemand benoemen tot MOTM maar toch wederom wil ik wel een speler naar voren brengen om zijn inzet in deze wedstrijd. Wesley Ebbeng liet wederom ziet dat ondanks je achter staat toch door moet blijven gaan. En heeft de tegenstander echt moeilijk gemaakt.

Volgende week volgt er een uitwedstrijd tegen RVW 2 om 12:00.