4 april 2017

SVHA verslaat koploper Roda’28 en is hekkensluiter af

SVHA heeft zondagmiddag voor een reuzenstunt gezorgd. De hekkensluiter van de vijfde klasse E won thuis met 4-3 van koploper Roda’28 uit Winssen. ”Het voelt alsof we kampioen zijn geworden”, jubelde Henk Stuivenberg, trainer van SVHA.

”De ontlading was groot na het laatste fluitsignaal. De overwinning is verdiend op basis van passie en inzet.” Bij rust stond de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. De thuisploeg stond na ruim een kwartier al verrassend op een 2-0 voorsprong door treffers van Luc Dekker en Tijmen van der Kolk.

Vlak voor rust was er een opstootje, waarin twee spelers rood kregen. Ries Hoogstad van SVHA reageerde op een schop en kon eveneens vertrekken. Uit de daaropvolgende vrije trap viel ook nog eens de 2-1. Na rust pakte SVHA de draad weer op. Door twee treffers van Ali Saleh kwam de thuisploeg na 63 minuten zelfs op 4-1. De wedstrijd leek daarmee gelopen, maar door twee tegentreffers beleefde SVHA een uiterst spannende slotfase. ”Het was bibberen tot de laatste seconde”, zei Stuivenberg.

Bron: de Gelderlander