10 november 2016

SVHA verliest tumultueus duel van Aquila

HERVELD – SVHA heeft de achtste competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een 3-2 nederlaag tegen koploper Aquila.

In een boeiende eerste helft waarin beide ploegen niet voor elkaar onderdoen, komt SVHA op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Ali Saleh. Enkele minuten later komt SVHA zelfs op een 0-2 voorsprong. Ditmaal is het Luc Dekker die alert reageert op zwak keeperswerk van de Aquila-doelman en de bal tegen de touwen schiet. In het restant van de eerste helft probeert Aquila een treffer te forceren, maar SVHA bezwijkt niet onder de druk. Na rust komt er een gretiger Aquila uit de kleedkamer. De thuisploeg probeert met (voornamelijk) lange ballen voor onrust in de achterhoede van SVHA te zorgen. Aquila komt er niet doorheen en SVHA hoopt met een snelle uitval de beslissing te brengen. SVHA krijgt mogelijkheden, maar verzuimt om de score verder uit te breiden. In de slotfase lopen de gemoederen hoog op. Rogier Jansen en een speler van Aquila krijgen allebei de rode kaart van de scheidsrechter. SVHA leek de zaakjes aardig op orde te hebben, maar door de chaos is de ploeg minder gefocust. Aquila ruikt bloed en een paar minuten later wordt de 1-2 gemaakt. Aquila drukt door en SVHA krijgt de bal niet meer uit het strafschopgebied. In de negentigste minuut maakt Aquila de 2-2. Hierna wil Aquila ten koste van alles winnen. De ploeg neemt risico’s achterin en SVHA lijkt via de laatste krachtsinspanning van Tijmen van der Kolk op weg naar de overwinning. Oog in oog met de doelman schiet Tijmen jammerlijk tegen de Aquila-goalie aan. Luttele minuten later wordt de bal door Aquila voor de zoveelste keer in zestien meter gepompt en valt de bal via een speler van Aquila (hoe is het mogelijk…) achter Boris Boerstoel in het doel… 3-2… SVHA geeft een zeker lijkende voorsprong van 0-2 in een tijdsbestek van vijftien minuten (inclusief blessuretijd) weg.

Invallers: Rogier Jansen, Jordy van Gaalen en Jelmer IJkhout

Zondag 13 november speelt SVHA de thuiswedstrijd tegen Krayenhoff. De competitiewedstrijd begint ‘s middags om 14:00 uur. Krayenhoff won afgelopen zondag met 3-0 van AVIOS/DBV.

Auteur: Jelmer IJkhout