8 december 2014

SVHA vergeet weer te scoren en verliest derby van Valburg

Zondag 7 december stond de competitiewedstrijd en tevens de derby Valburg 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. Jesse Schreuders keerde na een schorsing terug in de selectie voor de wedstrijd tegen Valburg. De vleugelaanvaller begon in de basis. Bart van Olderen, Yosry Hassan en Roy van de Vooren (alle drie geblesseerd) en Ali Saleh (schorsing) zaten niet bij de selectie. Mark van Eldik (zondag 3) werd voor deze wedstrijd aan de selectie toegevoegd.

Na 4 punten uit de laatste 3 wedstrijden behaald te hebben begon SVHA aan de wedstrijd tegen Valburg. Valburg had uit de eerste 9 wedstrijden 12 punten behaald, en stond daarmee op een 6e plaats. Er was genoeg publiek meegereisd om SVHA te steunen voor deze wedstrijd.

Beide teams beginnen redelijk gelijkwaardig aan de wedstrijd zonder echt grote kansen te creëren. SVHA probeert (zoals alle wedstrijden) het voetballend op te lossen. Valburg leunt naar achteren en hoopt er met een lange bal of counter uit te komen. De eerste paar mogelijkheden zijn voor de club uit Herveld.

Na ongeveer 15 minuten voetballen komt Valburg er met een counter uit. Elkjaer Rikken probeert de bal te onderscheppen met een tackle. De speler van Valburg krijgt de bal mee, en komt in het strafschopgebied terecht. Met een van richting veranderd schot verschalkt hij doelman Sjoerd Veldhorst, waardoor Valburg op een 1-0 voorsprong komt. De eerste kans van Valburg is dus direct raak.

Na deze goal laat SVHA van zich horen. Er worden genoeg kansen gecreëerd door de ploeg uit Herveld. Rogier Jansen schiet één vrije trap net over, en een andere vrije trap van Rogier Jansen wordt door de doelman van Valburg over getikt. Ook Nelson Konu krijgt een goede mogelijkheid in het strafschopgebied, maar wordt op het moment van schieten van de bal gezet.

Aan het eind van de 1e helft krijgt Jesse Schreuders een grote mogelijkheid op de 1-1. Op snelheid komt hij oog in oog met de keeper te staan, maar helaas schiet hij op de doelman van Valburg. SVHA creëert genoeg kansen om de gelijkmaker te scoren, maar de bal wil er niet in. De kans van Jesse Schreuders is het laatste wapenfeit van de 1e helft. Met een 1-0 stand zoeken beide teams de kleedkamers op.

In de rust wordt er gewisseld. Mark van Eldik komt in de spits te spelen, waardoor Pieter Mantel een linie zakt. Jelmer IJkhout blijft achter in de kleedkamer.

Er is nog niks verloren voor SVHA. De ploeg gaat op zoek naar de 1-1, maar komt niet tot mogelijkheden. Valburg krijgt aan het begin van de 2e helft een grote kans. De bal gaat via een kluts richting de hoek van het doel, maar Sjoerd Veldhorst kan uiteindelijk redding brengen. Een aantal minuten later scoort Valburg de 2-0. De spelers van Valburg vallen van blijdschap over elkaar heen. Met een 2-0 achterstand zakt het vertrouwen weg bij SVHA.

Ronald Evers en Harm Ariese komen in het laatste halfuur nog in het veld voor Leon Latta en Jules Merkus. Het laatste halfuur probeert SVHA nog iets van de wedstrijd te maken. Valburg vindt het prima zo, leunt met een 2-0 voorsprong achterover, en laat SVHA komen. Het echte vertrouwen ontbreekt bij SVHA, waardoor de ploeg niet meer tot een aansluitingstreffer komt.

Er word nog een enkel kansje gecreëerd, niet meer dan dat. Als de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd fluit is de teleurstelling groot. Met een nederlaag keert SVHA terug naar Herveld, waardoor het op 7 punten uit 10 wedstrijden blijft steken.

Volgende week sluiten we het kalenderjaar 2014 af voor het voetballen. De laatste horde is Oranje SC uit Arnhem. De Arnhemse ploeg behaalde 4 punten meer dan SVHA tot dusver en staat met 10 gespeeld op 11 punten. Oranje SC kwam dit weekend niet in actie en zag de week daarvoor de wedstrijd tegen SDOO met 4-1 verloren gaan. Een belangrijke wedstrijd om de aansluiting te behouden met de middenmotor dus kom de ploeg steunen op sportpark Jan van Baal om 14:00 trappen we af, tot dan!