17 december 2015

SVHA sluit eerste seizoenshelft af met overwinning op AVIOS

Zondag 13 december stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – AVIOS 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. SVHA heeft na 12 wedstrijden 9 punten verzameld en AVIOS heeft na 11 wedstrijden 19 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen AVIOS sluiten de volgende 15 spelers aan bij de selectie: Sjoerd Veldhorst, Wesley Ebbeng, Yosry Hassan, Jeroen Janssen, Jelmer IJkhout, Luc Dekker, Pieter Mantel, Nelson Konu, Jordy van Gaalen, Ali Saleh, Tijmen van der Kolk, Twan Aarnink, Ronald Evers, Stijn Teunissen en Mustaba Mieri.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Ronald Evers staat linksback, Twan Aarnink staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Yosry Hassan en Jeroen Janssen. Het middenveld bestaat uit Nelson Konu, aanvoerder Pieter Mantel en Ali Saleh. De voorhoede bestaat uit Jordy van Gaalen (links), Stijn Teunissen (spits) en Luc Dekker (rechts).

SVHA begint matig aan de wedstrijd. AVIOS begint scherp en na drie minuten voetballen komt de ploeg uit Alphen al op een 0-1 voorsprong, althans dat lijkt zo. De goal wordt geannuleerd wegens buitenspel. SVHA is gewaarschuwd, maar niet veel later komt AVIOS er opnieuw gevaarlijk uit. De balvaste spits krijgt de bal op een presenteerblaadje aangeboden, maar schiet de bal ruimschoots over het doel van SVHA. De ploeg van trainer Henk Stuivenberg komt in de eerste tien minuten van de wedstrijd goed weg.

Na het overrompelende begin van AVIOS en/of het zwakke spel SVHA, het is maar hoe je het bekijkt, gaat de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen zijn gelijkwaardig aan elkaar, maar tot echt grote kansen komen beide ploegen niet.

Na een klein halfuur spelen komt SVHA uit het niets op voorsprong. Na een soepel lopende aanval komt de bal aan de linkerkant terecht bij Luc Dekker, die de bal met links voorgeeft. Pieter Mantel staat vogelvrij in het strafschopgebied en schiet de afgemeten voorzet van Luc Dekker in het doel, 1-0!

SVHA wordt na de openingstreffer slordig. De bal wordt moeizaam in de ploeg gehouden en dit geeft AVIOS de gelegenheid om gevaarlijk te worden bij het doel van Sjoerd Veldhorst. Gelukkig voor SVHA sticht AVIOS weinig gevaar in het laatste kwartier, waardoor de scheidsrechter na 45 minuten fluit voor het einde van de eerste helft.

Na rust zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, zonder echte mogelijkheden te creëren. AVIOS probeert het wel, maar de organisatie staat prima bij SVHA. SVHA daarentegen probeert de 1-0 voorsprong vast te houden en er met de snelheid van Luc Dekker uit te komen.

Met nog een halfuur te spelen komt Tijmen van der Kolk in het veld voor Jordy van Gaalen. Niet veel later moet Ronald Evers met een blessure het veld verlaten. Zijn vervanger is Jelmer IJkhout.

AVIOS zet in het laatste deel van de wedstrijd nog een keer aan. SVHA beperkt zich voornamelijk tot verdedigen, waardoor de ploeg geen mogelijkheden creëert. De ploeg van trainer Henk Stuivenberg krijgt wel de kans om er met een snelle counter uit te komen, maar dit gebeurt niet.

In de slotminuten is het tegenhouden voor de ploeg uit Herveld. Met nog vijf minuten op de klok komt Wesley Ebbeng als extra verdediger in het veld voor aanvoerder Pieter Mantel. AVIOS pompt de bal nog een paar keer in het strafschopgebied, maar SVHA komt niet meer in de problemen.

Na ruim 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Man of the match (volgens de stemmers): Pieter Mantel

SVHA komt door de overwinning op 12 punten uit 13 wedstrijden. AVIOS verliest en blijft op 19 punten steken. Zondag 24 januari speelt SVHA de uitwedstrijd tegen WVW. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.30 uur. WVW speelde afgelopen week met 2-2 gelijk tegen Aquila en heeft na 13 wedstrijden 18 punten.

Pupil van de week: Marijn Swartjes mocht zondag met het eerste elftal het veld oplopen, maar dat was niet het enige wat SVHA voor hem in petto had. Marijn mocht namelijk een doelpunt maken bij de keeper van de tegenstander (AVIOS) en hij kreeg een bal mee naar huis waar alle handtekeningen van het eerste elftal op stonden(!) Vanaf de zijkant zag hij SVHA een 1-0 overwinning uit het vuur slepen. Voor Marijn was het een fantastische dag om niet te vergeten!