5 oktober 2015

SVHA moet meerdere erkennen in Niftrik

Zondag 4 oktober stond de competitiewedstrijd Niftrik 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.30 uur in de middag. SVHA heeft na 4 wedstrijden 3 punten verzameld en Niftrik heeft na 4 wedstrijden 7 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen Niftrik sluiten de volgende 14 spelers aan bij de selectie: Sjoerd Veldhorst, Jeroen van Boldrik, Jasper Visser, Yosry Hassan, Twan Aarnink, Jeroen Janssen, Jelmer IJkhout, Luc Dekker, Pieter Mantel, Pim Mantel, Nelson Konu, Noud Spaan, Jordy van Gaalen en Ali Saleh.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Noud Spaan staat linksback, Twan Aarnink staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Jeroen Janssen en Jeroen van Boldrik. Het middenveld bestaat uit Yosry Hassan, Nelson Konu en aanvoerder Pieter Mantel. De voorhoede bestaat uit Pim Mantel (links), Ali Saleh (spits) en Luc Dekker (rechts).

De eerste luttele minuten van de wedstrijd zijn voor SVHA, omdat Niftrik inzakt en op fouten van SVHA loert. Na 5 minuten komt er een lange bal over de verdediging van SVHA heen, waarbij iedereen uit positie is. De bal wordt vervolgens voorgegeven en ingeschoten. De bal wordt in eerste instantie nog gered door Sjoerd Veldhorst, maar in de rebound is het de aanvaller van Niftrik die doel treft, 1-0.

Een snelle achterstand voor SVHA. Het wordt er niet beter op als een paar minuten later al de 2-0 valt. Een corner kan niet goed worden weggewerkt door de verdediging van SVHA. De bal valt voor de voeten van een speler van Niftrik die zich niet bedenkt en uithaalt. De bal wordt onderweg van richting verandert, waardoor doelman Sjoerd Veldhorst er slechts een handje tegen aan kan krijgen. Helaas is dit niet voldoende, want de bal gaat het doel in, 2-0.

Niftrik heeft nog geen kans gecreëerd, maar staat na 10 minuten voetballen wel op een 2-0 voorsprong. SVHA moet zich zien te herpakken, maar door het stugge verdedigen van Niftrik, is het lastig om er doorheen te komen. Niftrik heeft veel lengte op het veld staan, waardoor veel hoge ballen makkelijk kunnen worden verdedigd.

SVHA komt na 25 minuten iets beter in de wedstrijd en dit levert ook een mogelijkheid op voor de ploeg uit Herveld. Pim Mantel ziet een kopbal gekeerd worden door de doelman van Niftrik. Niftrik is voetballend matig, maar komt er met een counter een paar keer gevaarlijk uit. De counters worden niet goed uitgespeeld, waardoor het 2-0 blijft.

Er gebeurt niet veel meer in het resterende gedeelte van de eerste helft, waardoor beide teams de kleedkamers opzoeken. In de rust komt Jordy van Gaalen, die hiermee zijn debuut maakt voor SVHA, in het veld voor Jeroen van Boldrik. Jordy van Gaalen komt na een paar omzettingen op het veld linksbuiten te voetballen.

Na rust is er hetzelfde spelbeeld. SVHA gaat op zoek naar de gelijkmaker, en Niftrik leunt achterover en hoopt er met een counter uit te komen. SVHA probeert het wel, maar het mist de echte overtuiging, waardoor Niftrik makkelijk op de been blijft aan het begin van de tweede helft.

Rond de 55e minuut krijgt Niftrik een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap wordt laag genomen, waardoor de bal uiteindelijk voor de voeten van een speler van Niftrik komt, die de bal met zijn voet weet te verlengen tot een doelpunt, 3-0. Het wordt er voor SVHA niet rooskleuriger op en het vertrouwen lijkt weg te zakken bij ploeg.

Met nog een halfuur te spelen komt Jelmer IJkhout in het veld voor Ali Saleh. Niet veel later komt ook Jasper Visser in het veld voor de licht geblesseerde Noud Spaan.

SVHA probeert het in het restant van de wedstrijd nog wel, maar de echte overtuiging ontbreekt bij de ploeg. De wedstrijd loopt stilletjes op z’n einde en de scheidsrechter fluit na 90 minuten voor het einde van de wedstrijd.

SVHA verliest voor de vierde keer op rij en blijft op 3 punten steken. Niftrik pakt door de overwinning 3 punten waardoor het op een puntentotaal van 10 komt te staan. Zondag 11 oktober speelt SVHA de thuiswedstrijd tegen DIOSA. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.00 uur. DIOSA won afgelopen week met 2-0 van DSZ en heeft na 5 wedstrijden 13 punten.