11 april 2018

SVHA MO-17 Na een zware pot alsnog langs Sparta Nijkerk MO17

Zaterdagochtend om 10.45 uur was het dan eindelijk zover: de MO-17 van SVHA stond klaar om te beginnen aan hun wedstrijd tegen Sparta Nijkerk MO-17. Sowieso een spannende wedstrijd, want SVHA staat 7e en Sparta 3e. Tevens zijn beide teams elkaar dit seizoen tijdens de bekerwedstrijden ook al een keer tegengekomen. Tijdens de kou van februari ging SVHA er met een spectaculaire winst vandoor: in Nijkerk werd het 0-5!
Na een moeizame start met als gevolg meteen de 0-1 achterstand werden onze meiden wakker geschud en nog geen twee minuten later schoot Tessa de bal grandioos tegen de touwen: 1-1! Na tien minuten knokken voor elke bal kreeg Merel het voor elkaar om de bal achter de keeper van de tegenstanders te krijgen; SVHA stond nu met 2-1 voor. Deze blijdschap was helaas van korte duur, want het antwoord van Sparta was een sterke aanval over rechts die resulteerde in een treffer: 2-2. Na ruim 30 minuten spelen kregen de meiden van SVHA het zwaar. Hier wist Sparta van te profiteren en ze tikten kort voor rust de 2-3 binnen.
Na de rust kwam SVHA vol goede moed het veld weer op. Na nog geen 5 minuten spelen, was het raak: Kyra schoot de bal met een flinke knal prachtig in de goal: 3-3. SVHA begon steeds meer op de helft van de tegenstander te spelen en werd een steeds grotere dreiging voor de keeper van Sparta. Dit resulteerde al gauw in een aantal grote kansen die net werden gemist. Na nog een aantal keer flink aanpoten voorin kwam er een corner. Deze corner werd genomen door Kyra en belandde bij Tessa die een fenomenale Ronaldo-waardige omhaal in huis had. Helaas knalde de bal op de lat, maar hier stond Amber klaar om te bal van dichtbij binnen te tikken: de 4-3 was een feit en de lang verwachtte en verdiende goal was gemaakt.
Nog geen vijf minuten later wist SVHA weer het net te vinden. Deze keer door een supermooi schot van Emke die de bal vanaf de rand van de 16 over de keeper heen wist te krullen. Na de goal van Emke bleef SVHA jagen op de volgende treffer, maar die liet nog even op zich wachten. Na een aantal sterke acties en vooral goed teamwork gaf Inge een superzuivere steekpass en wist Merel uiteindelijk de goal voor de 2e keer in de wedstrijd te vinden en schoot ze de 6-3 prachtig binnen. Sparta stond zeker niet slecht te voetballen en na ook een aantal kansen wisten ze voor de 4e keer te scoren en dat bracht de stand naar 6-4. Niet veel later klinkt het fluitsignaal van de scheids: Stijn van der Linden. SVHA heeft net als in de bekerwedstrijd laten zien sterker te zijn dan Sparta en mag er drie dik verdiende punten bijschrijven!