14 april 2015

SVHA MA1 zet goede reeks voort tegen DVC’26

13:15 stond de wedstrijd DVC’26 MA1- SVHA MA1 op het programma. De meiden van SVHA zijn bezig met een goede reeks er wisten alweer 2 wedstrijden op rij te winnen, deze reeks wilde de ploeg van Daan en Keesjan graag vast houden en zo ging de meiden met het volle vertrouwen richting Didam ( DVC’26 ) om daar een goed resultaat neer te zetten en de 3 punten mee haar Herveld –Andelst te nemen. Door helaas een krappe selectie met een paar blessures hadden we deze keer een gast speelster. Deze speelster kwam dit maal uit de MC1 Sanne Hendriks. Al een aantal weken wordt Sanne gevolgd en door haar goede spel en doorzetting vermogen mocht zij zaterdag de MA1 gaan versterken. Wij als meiden a zijn enorm blij dat Sanne ons wilt helpen en mee wilt met deze wedstrijd.

Om 13:15 werd er afgetrapt en binnen 5 minuten wisten wij dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. Het spel speelde voornamelijk op het middenveld af. SVHA had de eerste helft de wind flink tegen, maar aangezien de meiden elke wedstrijd steeds beter gaan voetballen kwamen de SVHA meiden nauwelijks in gevaar. De eerste grote kans was dan ook voor de SVHA meiden, maar ook DVC’26 brak een paar keer gevaarlijk uit. De wedstrijd golfde op en neer en er kwamen steeds meer kansen. Beide teams wisten de eerste helft het goal niet te vinden en ging dan ook rusten met een 0-0 tussen stand.

Even wat tips voor de meiden en knallen in de 2e helft. Met alle vertrouwen begonnen wij aan de 2e helft en kregen behoorlijk wat kansen maar helaas wisten wij het net nog steeds niet te vinden. DVC’26 gaf ook niet op en maakte het SVHA soms nog knap lastig.

Maar dan komt het moment voor Sanne Hendriks een debuut bij de SVHA MA1 meiden. Er waren wat kleine spanningen maar toen Sanne emaal binnen de lijnen kwam was er voor Sanne maar één doel en dat was score. SVHA krijgt een corner, maar die werd goed verdedigd door DVC’26. SVHA was oplettend en wist meteen de bal terug te veroveren en door een goede actie van Anouk van de Kolk kwam de bal bij Sanne en Sanne twijfelde geen moment en hoe dan ook schoot ze zonder twijfel de bal in het netje. SVHA komt op een terechte voorspong 0-1 in het voordeel van SVHA.

SVHA speelde deze wedstrijd koelbloedig uit door de korte combinaties op te zoeken. Vlak voor tijd kreeg DVC’26 nog een grote kans maar deze bal zeilde net over. De scheidrechte floot voor het einde van de wedstrijd en SVHA wist verdiend te winnen en de 3 punten gaan mee naar Herveld- Andelst.

Onze verdediging bestond uit: Maike, Bo, Willemijn en Anouk en het goal werd verdedigd door Lisa. Achterin zijn er geen grote kansen weg gegeven en er werd vanuit achterin goed opgebouwd om aan de aanval te beginnen. Onze verdediging speelde een prima wedstrijd. Het middenveld was bezet door: Afra, Veerle, Nienke en Rebecca. Door de vele driehoekjes en 1-2tjes wist DVC’26 er geen raad mee en wist SVHA met mooi tik werk DVC’26 helemaal kapot te spelen. Voorin begonnen Eline en Lotte, door de snelheid van onze spitsen kwam er veel gevaar voor het goal en kwam DVC’26 niet tot het voetballen. Ook de invallers Dagmar, Malou en Sanne hebben een prima wedstrijd gespeeld. Complimenten voor het hele team er werd gewerkt, getikt en vooral gevochten om de 3 punten mee naar SVHA te nemen.

Sanne bedankt voor je inzet, je wilskracht en natuurlijk je doelpunt, mede door jou doelpunt hebben wij de 3 punten mee naar Herveld – Andelst kunnen nemen. Ook de complimenten aan de goed fluitende scheidsrechter, hij floot een uitstekende wedstrijd en dat mag ook best een keer gezegd worden!!

Woensdag staat de volgende wedstrijd op het programma Orion MA1- SVHA MA1, kom alle kijken en onze meiden toe juichen naar de 5e overwinning in de hoofdklasse!! Om 19.30 wordt er afgetrapt !!