9 april 2015

SVHA MA1 wint verdiend van hekkensluiter RSC

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd SVHA MA1 – RSC MA1 op het programma. Na de overwinning van de vorige wedstrijd tegen ATC wilden de meiden deze week natuurlijk niet verliezen van RSC.

Om 14.15uur was er in het zonnetje de aftrap van de wedstrijd en de meiden gingen er gelijk voor. Het werd gelijk duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagt waren en de teams maakten het elkaar moeilijk. Beide teams kregen een aantal kansen, maar deze werden niet benut. Het was aan SVHA om het eerste goal te maken. Eline kreeg vanuit het middenveld een lange bal en door een goede loop actie en mooie voorzet van wist ze de bal goed voor te geven aan Afra, die de bal daarna het goal van RSC in schoot. 1-0. De gezichten van de meiden werden wat meer ontspannen, maar het spel bleef goed en de meiden wisten de rust in het spel te houden. Met 1-0 de rust in was het even snel wat drinken en weer klaar maken voor de 2e helft.

Het duurde in de tweede helft niet lang voordat SVHA het doel van RSC weer kon vinden. SVHA had meerdere goede kansen, maar de ballen wilden helaas het goal niet in. De rest van de tweede helft bleef SVHA goed spelen. Hoewel RSC met nog 20 minuten te spelen het achterin moeilijk maakte voor de meiden van SVHA, wisten ze niet langs de verdedigers (Lisa H, Anouk, Bo en Maike) te komen.  SVHA wist in de laatste 10 minuten daarin tegen nog wel een mooi goal te maken. Rebecca wist de bal van de keeper van RSC af te pakken en schoot de bal ‘rustig’ het goal in. “Ik dacht, rustig blijven en schieten” waren de woorden van Rebecca tegen Daan. Met dit goal wisten de meiden van SVHA de wedstrijd te winnen met 2-0. De meiden hebben er hard voor gewerkt en de 3 punten zijn verdiend!

Volgende week spelen de meiden om 13.15uur uit tegen DVC MA1 in Didam.