15 september 2015

SVHA lijdt kleine nederlaag tegen WVW

Zondag 13 september stond de tweede competitiewedstrijd voor SVHA 1 op het programma. De thuiswedstrijd tegen WVW 1 begon om 14.00 uur in de middag. Vorig seizoen troffen beide teams elkaar ook in de competitie. Destijds werden de punten zowel uit als thuis verdeeld. Uit werd het 1-1 en thuis werd het 2-2.

Voor de wedstrijd tegen WVW sluiten de volgende 15 spelers aan bij de selectie: Sjoerd Veldhorst, Mustaba Mieri, Yosry Hassan, Noud Spaan, Twan Aarnink, Jeroen Janssen, Jeroen van Boldrik, Jelmer IJkhout, Pieter Mantel, Elkjaer Rikken, Bart van Olderen, Luc Dekker, Roy van de Vooren, Pim Mantel en Jasper Visser.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Twan Aarnink staat rechtsback, Noud Spaan staat linksback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Jeroen Janssen en Jeroen van Boldrik. Het middenveld bestaat uit Elkjaer Rikken, Jelmer IJkhout en aanvoerder Pieter Mantel. De voorhoede bestaat uit Bart van Olderen (links), Pim Mantel (spits) en Luc Dekker (rechts).

Beide ploegen beginnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Echte mogelijkheden worden er niet gecreëerd in de eerste minuten van de wedstrijd. Na de openingsminuten van de wedstrijd komt WVW beter in de wedstrijd. SVHA wordt iets meer onder druk gezet en dit levert een paar goede mogelijkheden op voor WVW, maar Sjoerd Veldhorst is attent en houdt zijn doel schoon.

SVHA komt niet lekker in de wedstrijd, maar krijgt wel een mogelijkheid via Elkjaer Rikken. Hij ziet zijn schot naast het doel van WVW verdwijnen. Na ongeveer 25 minuten spelen is de stand nog steeds 0-0. Naarmate de wedstrijd vordert komt WVW meer en meer aan voetballen toe. SVHA is slordig in balbezit en is de bal vaak snel kwijt aan WVW, waardoor SVHA vooral aan het verdedigen is.

10 minuten voor rust gaat Jeroen van Boldrik in de fout. De voorstopper begaat een overtreding in het strafschopgebied. De scheidsrechter twijfelt geen moment en geeft een penalty. De aanvoerder van WVW gaat achter de bal staan, maar ziet zijn slappe inzet goed gepakt worden door Sjoerd Veldhorst(!) Een persoonlijk succesje voor de doelman van SVHA. Zo blijft de stand 0-0 en kan de ploeg van trainer Henk Stuivenberg opgelucht ademhalen.

In de laatste minuten van de eerste helft gebeurt er niet veel bijzonders meer en zo gaan beide ploegen met een brilstand op het bord de rust in. In de rust wordt de geblesseerde Bart van Olderen vervangen door Roy van de Vooren.

Na rust probeert SVHA zich te herpakken van de matige eerste helft, maar krijgt het al snel een tegenslag te verwerken. Een indraaiende vrije trap wordt uitstekend binnengeschoten, waardoor WVW in de 50e minuut op een 0-1 voorsprong komt. Hierna laat SVHA zich iets meer zien, maar tot echt grote kansen komt de ploeg niet.

WVW blijft de bovenliggende partij en blijft dreigend voor het doel van Sjoerd Veldhorst. Inmiddels is Jasper Visser binnen de lijnen gekomen voor de geblesseerde Noud Spaan. Hierdoor wordt Jeroen van Boldrik linksback en neemt Jasper Visser de positie van Jeroen van Boldrik over. Niet veel later komt ook Yosry Hassan in het veld voor Pim Mantel. Met nog 25 tot 30 minuten te spelen probeert SVHA het wel, maar het veldspel is matig en WVW blijft simpel stand houden. In de 65e minuut krijgt SVHA uit het niets een penalty. Luc Dekker wordt gevloerd door de doelman van WVW en de scheidsrechter geeft voor de tweede keer deze wedstrijd een penalty. Aanvoerder Pieter Mantel neemt de verantwoordelijkheid over de penalty, maar schiet de bal tegen de keeper aan die de bal weg kan boksen. Zo blijft het 0-1 in het voordeel van WVW.

In het restant van de wedstrijd wordt het alles of niets voor SVHA. Jeroen Janssen heeft zich inmiddels voorin gemeld om nog iets te forceren. WVW blijft stand houden, maar komt zelf niet meer over de middenlijn. SVHA komt zelf niet meer tot mogelijkheden in de laatste minuten van de wedstrijd. Na 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en verliest SVHA met 0-1 van WVW.

Zondag 20 september speelt SVHA de uitwedstrijd bij Aquila. De wedstrijd begint ’s middags om 14.30 uur op sportpark ‘De Zeven Morgen’ in Dreumel. Aquila verloor de eerste competitiewedstrijd met 3-1 van DIOSA, maar won afgelopen zondag met maar liefst 6-1 van DBV.