25 augustus 2016

SVHA knokt zich op wilskracht naar kostbaar gelijkspel tegen Elistha

HERVELD – SVHA heeft de tweede poulewedstrijd van het bekertoernooi met 3-3 gelijkgespeeld tegen Elistha, dat uitkomt in de 4e klasse op zondag.

De ploeg van trainer Henk Stuivenberg begint scherp aan de wedstrijd en komt na een kwartier op een 1-0 voorsprong. Jesse Schreuders wordt de diepte ingestuurd en geeft vervolgens een afgemeten voorzet op de vrijstaande Luc Dekker die de bal voor een leeg doel binnenschiet. Hierna lijkt Elistha wakker, want de ploeg neemt het heft in handen. Met name aanvoerder Ferhat Halici zorgt voor dreiging op het middenveld. Na een klein halfuur voetballen komt Elistha langszij door Roy Derksen, die de bal na een hoge voorzet achter Michael Broekhuizen in het doel kopt. Een paar minuten later komt Elistha zelfs op voorsprong. Een individuele actie van Ferhat Halici eindigt met een bekeken schot in de hoek van het doel. SVHA herpakt zich na de tegenslag, want via Luc Dekker krijgt de thuisploeg de kans om op gelijke hoogte te komen. De aanvaller komt oog in oog met de keeper van Elistha te staan, maar schiet de bal recht op de doelman. Nog geen minuut later krijgt SVHA een strafschop, omdat Tijmen van der Kolk in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Aanvoerder Ali Saleh neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet de bal met volle overtuiging in het doel.

Met een 2-2 tussenstand zoeken beide teams de kleedkamer op.

Vlak na rust komt Jelmer IJkhout in het veld voor Jules Merkus. Naarmate de tweede helft vordert krijgt Elistha meer grip op de wedstrijd. Dit resulteert tien minuten na rust in een 2-3 voorsprong door een doelpunt van Pim ter Voert. Na een uur spelen komen Loay Saleh en Bart van Olderen in het veld voor Jesse Schreuders en Jordy van Gaalen. Loay Saleh heeft niet veel tijd nodig om zijn waarde te bewijzen, want op aangeven van zijn broer (Ali Saleh) schiet de aanvaller met een bekeken balletje de gelijkmaker tegen de touwen. Elistha zet na de gelijkmaker weer aan, want met een gelijkspel schiet het team weinig op. De ploeg uit Elst krijgt vijftien tot twintig minuten voor tijd een strafschop na een vermeende schwalbe van Ferhat Halici. De aanvoerder neemt zijn verantwoordelijkheid, maar ziet zijn inzet subliem gepareerd worden door Michael Broekhuizen(!) In het restant van de wedstrijd krijgen beide ploegen nog mogelijkheden om de overwinning naar zich toe te trekken, maar verder dan 3-3 komt het niet. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Invallers: Jelmer IJkhout, Loay Saleh en Bart van Olderen

Dinsdag 30 augustus speelt SVHA de thuiswedstrijd tegen EMM. De bekerwedstrijd begint ‘s avonds om 20:00 uur. EMM verloor afgelopen dinsdag met 2-6 van SC Valburg.

Auteur: Jelmer IJkhout