24 oktober 2016

SVHA JO9-1 neemt revanche voor verlies in bekerfinale

SVHA – Het seizoen 2015-2016 werd door de JO9-1 (toen nog F1) afgesloten met de bekerfinale tegen MASV JO9-1. Helaas was de ploeg uit Arnhem destijds sterker en ging met de beker aan de haal. Vandaag was een herhaling van de finale in de 1e knock-out ronde. De jongens die vorig jaar in het finaleteam zaten zijn bij beide verenigingen bijna allemaal doorgeschoven naar de JO11 categorie. Het was dus een strijd tussen twee compleet vernieuwde teams. Beide ploegen staan ruim bovenaan in de competitie met enkel en alleen ruime overwinningen. Het beloofde vooraf dus een spannend potje te worden. Onder leiding van scheidsrechter Okke werd er om 10:00 uur afgetrapt. Beide ploegen moesten even wennen aan het feit dat ze nu een tegenstander hadden die minimaal gelijkwaardig was. De ploeg van SVHA ging hier het beste mee om en kwam verdiend op een 1 – 0 voorsprong. Ook na dit eerste doelpunt bleef de ploeg in het groen de baas op het veld. Echter kwam ook MASV er soms gevaarlijk uit. Desalniettemin was het wederom de ploeg in het groen dat tot scoren wist te komen.

Omdat de thuisploeg geconcentreerd bleef spelen en net een beetje te weinig geluk had in de afwerking stond er bij rust een 2 – 0 voorsprong op het scorebord. De bezoekers uit Arnhem wist niet wat hen overkwam en in de rust moest de begeleiding de mensen weer op de juiste plek zetten. Echter was SVHA ook in de 2e helft goed bij de les en het beter voetballende team. Maar dat ook MASV kon voetballen bleek wel uit een paar leuke aanvallen. Omdat het de thuisploeg niet lukte om de 3 – 0 te maken bleven de bezoekers vechten voor elke meter. De ploeg uit Arnhem kreeg ongeveer halverwege de 2e helft loon naar werken en wist de 2 – 1 te scoren, waardoor de spanning weer volledig terug was. De nog altijd goed geconcentreerde Herveldse ploeg liet zich echter niet van hun stuk brengen en bleef goed combineren. Maar het blijft natuurlijk altijd opletten. Ongeveer 3 minuten voor het einde werd de verdiende en bevrijdende 3 – 1 gescoord. Hierdoor gaat SVHA JO9-1 door in de beker en is de bekerwinnaar van vorig seizoen uitgeschakeld. Goed bezig jongens en meisje van SVHA JO9-1.

Er waren vandaag ook nog 2 competitiewedstrijden op ons sportcomplex. De MO13-1 was niet ogewassen tegen MO13-1 van Quick 1888 uit Nijmegen en ging met 1 – 13 onderuit. De MO15-1 was sterker dan Aquila MO15-1, maar had het geluk in de afronding niet aan hun zijde. Dit tot 5 minuten voor tijd toen toch de verlossende 1 – 0 viel. Aquila kon daar ook in de laatste 5 minuten geen verandering meer in aanbrengen, waardoor dus de MO15-1 weer 3 punten mocht bijschrijven.

De Dames en MO17-1 moesten vandaag een uitwedstrijd spelen. Beide teams kwamen met de volle winst terug naar Sportpark “(OPA) Jan van Baal”. De dames wonnen met 1 – 3 van Klarenbeek Dames 3 en de MO17-1 wist wederom de dubbele cijfers te halen. Dit keer werd er met 0-10 gewonnen van Westervoort MO17-1.

Vanaf deze plaats feliciteren wij onze oud voorzitter Jan van Baal die afgelopen donderdag voor het eerst Opa is geworden. Zijn dochter Annediene heeft met haar man Martijn dochter Louke gekregen.