9 februari 2019

SVHA JO17-1 bekert verder na strafschoppen

Afgelopen zaterdag heeft SVHA JO17-1 zich weten te verzekeren van een plaats in de halve finale van het bekertoernooi. Dit ging in het regenachtige Lent echter niet zonder slag of stoot. Waar de groen-witten goed uit de startblokken kwamen en zelfs een doelpunt afgekeurd zagen worden, was het toch met name DVOL dat het spel bepaalde. SVHA zakte in en hoopte door middel van de counter dreigend te worden tegen deze toekomstige eersteklasser. Dit lukte zo nu en dan aardig, al was het na 25 minuten toch DVOL dat door een inschattingsfout de voorsprong nam.

Ondanks deze tegenvaller bleef de JO17-1 hetzelfde spel spelen. Dit resulteerde in een mooie vlijmscherpe counter aan de rechterkant. Rechtsback Thomas Kogels kwam op en wist na een snelle combinatie met Okke de Koning, Paul van der Linden te bereiken. Zulke kansen zijn dit seizoen wel aan hem besteed en ook dit keer faalde Paul niet. We gingen met een 1-1 ruststand de kleedkamer in.

Het goede gevoel waarmee de kleedkamer werd ingegaan bleef na rust niet lang intact. Na 10 minuten spelen kwam DVOL terecht op een 2-1 voorsprong. Al zag het er wederom niet geheel foutloos uit aan de Herveldse zijde. Toch toonde de jongens veerkracht. Zij lieten zien in staat zijn om, met iets opportunistischer voetbal, als team verdiend terug te komen in de wedstrijd. Met nog 5 minuten te spelen was het natuurlijk weer Paul die na een voorzet van Olav Hartman uiteindelijk het net wist te vinden. Met nog een aantal minuten te spelen zocht SVHA nog wel naar de winnende treffer, maar moesten er toch echt penalty’s genomen gaan worden.
Terwijl Jaro Pol de spelers op de loterij van strafschoppen voorbereiden en Okke de toss won, wist Luc Thijssen dat er voor hem nog maar één taak was vandaag. Hij moest en zou zeker één penalty pakken. Nadat DVOL de eerste 3 penalty’s wist te verzilveren, bereidden Luc zich voor op de ene laatste penalty die hij katachtig wist te stoppen. Dit werd met gejuich ontvangen door alle spelers en supporters van SVHA, want SVHA had een plaats in de halve finale nu echt in eigen hand. Al moest de laatste strafschop eerst nog wel even gemaakt worden. Met deze druk kon Paliek Veens uitstekend omgaan. Vol vertrouwen, met zijn hoek al in gedachten, liep hij naar de stip en schoot hij de penalty feilloos binnen. De halve finale is binnen en SVHA JO17-1 mag na het kampioenschap nu ook al een heel klein beetje verder gaan dagdromen over een mooi vervolg van het bekeravontuur!