15 oktober 2018

SVHA JO15-1 treft gedegen concurrent Millingen JO15-1, maar laat zich niet ontmoedigen

Zaterdag 13 oktober hadden we de lastige uitwedstrijd voor de boeg tegen één van onze concurrenten: Millingen JO15-1. We hadden drie afwezigen: Yannes Vonk Noordergraaf (ziek), Joey van Aggelen (spierblessure) en Leon van Nieuwehuijsen (Spierblessure). Wij, als staf, moesten dus een speler gaan lenen en dat werd wederom Kai van Mill.

We begonnen erg sterk aan de wedstrijd wat direct resulteerde in enkele kansen die niet werden benut. Millingen kreeg na 10 minuten wat meer grip op de wedstrijd wat ook resulteerde in grote kansen. Dankzij het goede keeperswerk van onze keeper Tijn Luiken bleef het gelukkig 0-0. Maar… na zo`n 20 minuten kwamen we toch verdiend op voorsprong! Een pass van Rowan Schuiling bereikte Tijn Verwoert en die schoot vanaf ongeveer 25 meter de bal onhoudbaar vast in de kruising (doelpunt van de maand)!! Na dit doelpunt kregen we nog een paar goede kansen via Kai van Mill en Namco v d Lienden, maar werd de score niet uitgebreid en gingen we rusten met een 0-1 voorsprong. Het begin van de 2e helft was wederom voor SVHA; goed combinatiespel en prachtige acties zorgden weer volop voor kansen. De achterhoede van SVHA stond, onder leiding van Bram Latta, weer als een huis, wat resulteerde in de verdiende 0-2. Rowan stuurde Mark v d Pol in de diepte weg die versnelde en de keeper van Millingen met zijn linkervoet (!) kansloos liet: 0-2!! Na deze 0-2 nam Millingen risico`s en kregen we het moeilijk en vooral tegenslagen. Mats Krijnen viel uit met een hoofdblessure en Bram Latta met een beenblessure. Gelukkig was Mats weer door de wonderspons opgeknapt (klasse Mats!) en kon hij Bram vervangen. De staf moest flink sleutelen aan de opstelling. Tijn Verwoert moest laatste man gaan spelen, Sem Verwoert (stond al) voorstopper, Mats Krijnen rechtsback en Nick Batholemeus (eerst rechtsback) mid/mid. Nog 10 minuten te gaan! Oh oh wat was het spannend! SVHA onder grote steun van de meegereisde supporters kwam onder druk, maar ging tot het uiterste en gaf bijna niets meer weg. Victor v d Oord, die zich werkelijk uit de naad liep om zijn goede tegenstander uit te schakelen, kwam bijna niet meer vooruit zoveel had hij gegeven. Maar, op mentaliteit speelde hij de wedstrijd uit!! Alle omzettingen pakten goed uit en er werd verdedigd op z`n Italiaans. Met onze aanvoerder, Daan van der Linden, voorop in de strijd bleef het uiteindelijk gewoon 0-2!

Mannen wat hebben wij genoten van jullie vandaag; een echte teamprestatie!

Speciale dank verder nog aan de meegereisde supporters van ons team!