9 februari 2019

SVHA JO15-1 pakt verdient punt tegen HAVO JO15-1

De windkracht 6 die over het veld blies vandaag speelde een grote rol in deze 1e wedstrijd na de winterstop. Ballen die door de lucht werden aangespeeld waren bijna niet in te schatten. Kortom, het was lastig voetballen.
We begonnen goed aan de wedstrijd. In de beginfase werd een vrije trap van Tijn Verwoert ternauwernood gered door de keeper. Daar stond tegenover dat Havo ook kansen kreeg. Havo had het voordeel van de wind in de 1ste helft en dat resulteerde in een 0-2 ruststand. Het was wel wat geflatteerd, maar zo kan voetbal nou eenmaal zijn.
We begonnen sterk aan de 2e helft; wij hadden nu het voordeel van de wind. Daan vd Linden stuurde Namco vd Lienden in de diepte weg. Namco trok de bal perfect voor, zodat Mark vd Pol de bal voor een leeg doel kon inschieten: 1-2 net na rust, beter konden we niet beginnen. Er kwamen steeds meer kansen, voor o.a. Namco die net voorlangs schoot. Het was wachten op de 2-2, die er uiteindelijk ook kwam. Op de rand van de 16 meter kregen we een vrije trap. Tijn Verwoert ging achter de bal staan en schoot met een mooie draai in de hoek. De keeper redde nog wel met de vuisten, maar Mark was er snel bij en schoot de 2-2 erin. Kort na de 2-2 was het toch weer Havo die de 2-3 maakte. 18 minuten na rust kwam de sinds mei 2018 geblesseerde Léon v Nieuwenhuijsen gelukkig (!) weer in het veld en die speelde een grote rol in de slotfase van de wedstrijd. Twee minuten voor tijd werd Léon aangespeeld in het strafschopgebied, maakte een actie en werd gevloerd. Penalty! Wie anders dan Mark vd Pol werd aangewezen door aanvoerder Daan om de bal te nemen. Mark liet de keeper kansloos en schoot de bal vast in de kruising: 3-3, een misschien wel terechte uitslag met bizarre weersomstandigheden. Mark kreeg na afloop uiteraard van Edwin de wedstrijdbal mee naar huis, omdat hij een zuivere hattrick had gemaakt (zie foto).

Wij als staf willen ons team een groot compliment geven hoe ze deze wedstrijd beleefd en gespeeld hebben. In het bijzonder Bram Latta die gisteren nog ziek op bed lag (top instelling), Hylke v Bommel die ons weer hielp, Yannes Vonk Noordegraaf die sinds december geen wedstrijd meer had gespeeld en niet te vergeten de slimme voetballer die eindelijk weer zijn comeback maakte op de velden: Leon v Nieuwenhuijsen.

Mannen we zijn trots op jullie, volgende week gaan we naar RKHVV!

Staf JO15-1 Rudie Doezejager, Edwin v Brandenburg en Leen Verwoert