25 februari 2019

SVHA JO15-1 krijgt te weinig tegen GVA JO15-1 en verliest met 2-3

In een zinderende wedstrijd waar 2 teams erg aan elkaar gewaagd waren, stond Svha JO15-1 na afloop uiteindelijk met lege handen 2-3. De druiven waren erg zuur, omdat we minimaal een punt verdiend hadden. Met een kleine omzetting in de verdediging (Mats Krijnen op de linksback en Victor naar de voorstopperspositie) gingen we vol vertrouwen de wedstrijd in! Vanaf de 1e minuut begonnen we sterk en scherp aan de wedstrijd. We wisten dat we zo moesten beginnen, omdat we begin van het jaar ook tegen GVA hadden geoefend en 0-4 kansloos hadden verloren. De eerste kans van de wedstrijd was voor GVA, maar goed keeperswerk van Tijn Luiken voorkwam de vroege tegentreffer. Kort daarna kreeg Svha enkele goede kansen door o.a Mark vd Pol en Rowan Schuiling. Een prachtige kopbal van topspits Mark werd met een enorme save gered door de keeper van GVA en Rowan had weinig geluk met zijn kans die net voor langs ging. Het werd uiteindelijk 10 minuten voor rust toch 0-1. Totaal onverdiend gezien de verhoudingen op dat moment. De wedstrijd werd na deze treffer grimmiger. Vol gas gingen we op jacht naar de gelijkmaker die er ook kwam. Een aanval ingeleid door Daan vd Linden, die Namco vd Lienden in de diepte weg stuurde, Namco bereikte op zijn beurt Mark en die liet de keeper kansloos 1-1. De as waarmee we vandaag speelde oogde geconcentreerd/hard maar ook volwassen. Het koningskoppel Tijn Verwoert en Daan vd Linden is een duo met ongelooflijk veel voetbalvermogen en ze zijn ook niet (meer) te beroerd om een keer een tikje uit te geven. Het centrale verdedigingsduo Bram Latta/Victor vd Oord zijn types die iedere trainer in zijn team wil hebben. Nooit opgeven en de juiste mentaliteit.

Terug naar de wedstrijd; we gingen dus rusten met 1-1. We begonnen de 2e helft wederom goed met name vanaf links met de goed spelende Mats Krijnen en Kai v Mill op deze flank. Na ongeveer 10 minuten viel de 2-1. Bram stuurde Kai met een prachtige dieptepass weg. Kai liep een paar meter door en haalde verwoestend uit met zijn linkse (!) voet. De keeper had geen kans. Eindelijk voorsprong met nog zo’n 20 minuten te gaan werd het tempo steeds sneller. De wedstrijd bleef op en neer gaan en het ongelooflijke gebeurde toch. Een lange bal van GVA werd het strafschopgebied ingegooid, Victor trapte de bal weg en raakte nadat hij de bal wegtrapte zijn tegenstander. De scheidsrechter wees naar de stip. Als we een VAR hadden gehad zou de treffer afgekeurd worden, maar helaas de VAR is alleen nog in het betaalde voetbal momenteel. Het is en blijft moeilijk voor een scheidsrechter, want het gaat allemaal erg snel en hij moet gelijk beslissen. De penalty werd benut 2-2. Kort na de 2-2 was het al snel 2-3. Een afstandschot raakte de paal en in de rebound scoorde GVA. De wedstrijd werd nog harder, zo werden Sem Verwoert en Namco een paar keer keihard getrapt, maar konden wel verder. In de slotfase kregen we nog enkele goede mogelijkheden. O.a Daan schoot net naast maar helaas…het bleef 2-3.

We krijgen er geen punten voor maar wij als Staf hebben vandaag een volwassen JO15-1 gezien, waaraan we de afgelopen maanden keihard gewerkt hebben met z’n allen. We zijn sprongen aan het maken, zowel voetballend als in volwassenheid.
Svha mag trots en zuinig zijn op dit team, dat uitkomt in de 2e klasse.

Eerstvolgende wedstrijd is uit naar ESA 16 maart.

Staf JO15-1 Rudie Doezejager, Edwin v Brandenburg en Leen Verwoert.