10 oktober 2018

SVHA JO13-1 walst over reuzen van AVIOS/DBV heen

Na het teleurstellende resultaat van vorige week tegen Beuningse Boys stond vandaag de kans op herstel tegen AVIOS/DBV. Er was deze week dan ook top getraind.

Nog voor de wedstrijd begint, zijn wij later dan de tegenstander op het veld, we lopen er naar toe en ik kijk op naar de tegenstander. Ik denk bij mezelf ‘Wat is dit nou? Deze zijn echt veel te groot’ zichtbaar kijk ik verbaasd naar de grote van de tegenstander. Rechts van mij verschillende ouders die me lachend aan kijken omdat die deze zelfde conclussie ook al trokken waarschijnlijk.

We zijn inmiddels wel gewend dat onze tegenstanders groter zijn, maar dit grote verschil heb ik nog niet vaak gezien. Zie bovenstaand Roan Gaal, een van onze grootste en sterkste spelers die nog steeds een kop kleiner is dan beide aanvallers van AVIOS/DBV. Goed we draaien een scherpe en goede warming up. Als we terug in de kleedkamer zijn dan heeft trainer Roy Kuiper de motivatie al klaar: “Hoeveel van jullie zijn bang voor je eigen broer? Hoeveel van jullie zijn bang als je met jongens van de JO15 aan het voetballen bent? Maakt me dus geen donder uit hoe groot ze zijn, we gaan vol gas, we laten die bal rond gaan en we zullen ze is laten zien wie hier de voetballende ploeg is”.

En dat blijkt, wanneer de wedstrijd begint zijn de spelers van AVIOS/DBV inderdaad heel groot, sterk in de duels, wellicht soms zelfs sneller maar wij zijn echt de betere ploeg. We voetballen veel beter dan onze ‘leeftijdsgenoten'(?) van AVIOS/DBV. Toch komen de mannen uit Alphen gelukkig op een 1-0 voorsprong. Zichtbaar is de ploeg uit Alphen heel blij met de voorsprong. Zelfs een vorm van arogantie druipt er af hoe ze de kleine Hervelders aan de kant zetten en op voorsprong komen. 1-0.

Toch is het SVHA wat zeker na de goal niks meer over laat van de tegenstander. Op alle fronten zijn we beter dan onze tegenstanders. Raoul Siefkes en Jay Daniel hebben het centrum pot dicht zitten en laten er niks meer doorheen. Tim Berends speelt een fantastische wedstrijd vanaf de rechtsback waarbij  Tim heel goed snapte dat aanvaller mogelijk is maar als we niet de bal hebben hij als de donder weer bij die aanvaller moest zijn. Dries Vonk Noordegraaf speelt een cruciale rol in het druk zetten en snel onderscheppen van de bal, de aanval is dodelijk effectief maar de man van de wedstrijd is Lev van Hulst. De jonge JO11 pupil die vervroegd zijn overstap maakte naar de JO13 is soms wel 3 koppen kleiner dan zijn tegenstander (zie bovenste foto) maar dat maak Lev niet zoveel uit, de jonge spelverdeler doet zijn naam eer aan en speelt het hele middenveld van AVIOS/DBV zoek, tot zeer grote frustratie van de AVIOS/DBV trainer die luidkeels roept: “Pak hem is een keer aan joh, je bent godsamme 3 koppen groter dan hem”. Het tovert een grijns op mijn gezicht.

We komen al snel via een goeie aanval en eindstation Bart Winnemuller op 1-1. Bart is ook het eindstation bij de 2-1 en in de eerste helft heeft AVIOS/DBV helemaal niks meer te zeggen. Ze krijgen geen kansen en de opmerkelijk coachende man achter de AVIOS/DBV goal begint steeds harder te roepen. Het slotakkoord voor rust is voor Tim die daarmee zijn eerste helft bekroond met een prachtige goal, typerend voor zijn drive en de absolute beloning voor het goede speler op die rechtsback, klasse Tim! 1-3.

Vlak na rust hebben we het wat moeilijker. De ploeg van AVIOS/DBV heeft duidelijk op zijn donder gekregen en gooien meer het fysieke voordeel in de strijd. Zo ook wanneer aanvoerder Jay Daniel geblesseerd raakt door een fors duel. Vlak hierna valt de aansluitingstreffer (een mooie, dat wel) en is de spanning even terug in de wedstrijd.

Toch is het opnieuw Lev, die ditmaal eindstation Senne Pieters vind en prachtig weg steekt, typerend zoals Senne gaat weet je dat hij nooit meer bij te halen valt. Senne is te snel voor de gemiddelde verdediger, wat rest is de afronding waar Senne nog wel eens mee stoeit maar uiterst koelbloedig rond de jonge rechtsbuiten keurig af. 4-2.

Het laatste wapenfeit is opnieuw van Senne, met het uitvallen van Jay is Senne nu onze aanvoerder en hij neemt de ploeg bij de hand de 2e helft met 2 doelpunten. Een prachtig geplaatste vrije trap valt uitstekend over de grote muur, die springt, in het hoekje en laat de doelman kansloos. 5-2.

We komen verder niet meer in de problemen en spelen de wedstrijd uit. Fysiek werd het zeker en de gefrustreerde grote jongens deelde veelal uit maar de kleine mannen met kwaliteit overwonnen verdiend, dik verdiend.

Een SVHA gezien wat de beste eerste helft speelde van het jaar. Verdiende overwinning van de boys met goed spel, strijd en 3 punten. Op naar volgende week waar de prestaties van deze dag niet meer tellen want het zal weer moeilijk zat worden tegen Advendo. Thuis om 10.00, bedankt voor de support, tot dan!

Bedankt Jessica Pieters voor de prachtige foto’s!