13 september 2018

SVHA JO13-1 simpel langs Redichem in 2e bekerwedstrijd

De 2e bekerwedstrijd van het jaar stond tegen Redichem. Waar vorige week nog Valburg over de knie ging was het nu zaak om de Geel / Zwarte ploeg te passeren. Vooraf bleken de jongens uit Redichem enorm lang te zijn. Echt reuzen tegenover de meeste van onze spelers. Dat lengte niet zoveel zegt bleek dan ook wel weer snel.

Na een halve minuut is al duidelijk dat dit geen tegenstander word om ons zorgen over te maken. Via een goede aanval over de rechter flank met  Senne Pieters schuift de vleugelaanvaller laag en hard voor waar Bart Winnemuller kan afronden. Binnen de minuut al 1-0 voor.

Het blijkt verder echt een eenrichtings verkeer te zijn. Redichem kan er niks tot nauwelijk tegenover zetten en dat betekend dat SVHA vooral tegen zichzelf voetbalt. Oke, en tegen de Redichem doelman die als enige een goeie voldoende scoort van dit team. SVHA loopt in de eerst helft al snel weg via treffers van Senne, Dries Vonk Noordegraaf en nog tweemaal Bart Winnemuller. We gaan rusten met een  5-0 voorsprong maar dat hadden er wel 8 moeten zijn als Senne iets scherper in zijn 1 op 1 afronding was geweest.

Na rust neemt SVHA duidelijk wat gas terug. Veel roulaties door het elftal zorgen voor enorme slordigheid over het hele veld. Veel wisselen betekend veel positie wisselingen, nieuwe spelers, nieuwe opdrachten en dus slordigheid. Toch blijkt ondanks dit dat SVHA sterker blijft. In de 2e helft krijgt SVHA nog een penalty en Senne schiet deze probleemloos binnen. De oudste speler van ons elftal pakt en neemt zijn verantwoordelijkheid bij de penalties en doet dit uiterst koel.

Het slotakkoord van deze wedstrijd is voor Bart en Tim Berends. Bart scoort daarmee voor de 4e keer deze wedstrijd en dat is eindelijk weer de dominantie die we van hem willen zien. De topscorer van vorig jaar met 79 doelpunten bleek vooral in de eerste 3 wedstrijden ongelukkig of niet scherp genoeg, vandaag bleek die scherpte op en top en was iedere kans voor onze spits weer raak. Daar traint Bart ook hard voor en dus is dit een mooie beloning.

De enige kans voor Redichem ontstaat als Roan Gaal een aanvaller van Redichem in de 16 onderste boven loopt en een penalty gegeven ziet worden. Nou lijkt het al snel heel erg als Roan tegen zijn tegenstanders aan loopt. Het mooie is om te zien hoe Roan zijn tegenstanders praktisch zijn arm uit de kom trekt daarna om weer overeind te helpen. Toch blijkt deze penalty wel terrecht en legt Redichem aan van 11 meter, de inzet verdwijnt over en de 0 blijft voor de defensie en Stijn staan.

Verder wil ik eens een stille kracht als Chris de Wit uitlichten. Chris was ook deze wedstrijd weer enorm functioneel. Niet teveel willen en puur in dienst van het elftal spelen. De bal het werk laten doen. Dat bleek ook vandaag weer een goede tendem te vormen met zijn rechtsbuiten Senne.

De wedstrijd gaat dus gewonnen met 8-0 en dat is nog laag uitgevallen. Volgende week staat een echte kracht meting op het programma. Een team wat beter dan ons zal zijn. Hun wisten namelijk te winnen van onze tegenstander Redichem met 15-0 en deed dat tegen Valburg nog eens dunnetjes over met 12-0. Dat blijkt dat deze ploeg enorm veel drang naar voren heeft en bijzonder makkelijk scoort. Het is aan ons om de OVC’85 te remmen en te verslaan. Er zal gewonnen moeten worden want bij een gelijkspel is dus OVC’ 85 ook door. We gaan er alles aan doen maar rekenen stiekem toch op jullie massale steun in deze alles of niets wedstrijd, hopelijk tot zaterdag op sportpark Jan van Baal in Herveld. We trappen af om 11.00!

Locatie: Herveld- 13:15
SVHA JO13-1 Redichem JO13-2 8-0
Bart Winnemuller ‘1 1-0
Senne Pieters ‘9 2-0
Dries Vonk Noordegraaf ’17 3-0
Bart Winnemuller ’22 4-0
Bart Winnemuller ’26 5-0