14 december 2018

SVHA JO13-1 ongeslagen KAMPIOEN

De omstandigheden vandaag waren helder. Er moest gewonnen worden van nummer 3. Kesteren. SVHA wat zelf 2e stond volgde op 2 punten van koploper UHC. UHC was uitgevoetbalt en bij winst zou de ploeg uit Herveld dus de eerste plek overnemen. Voorafgaand had SVHA JO13-1 dit najaars seizoen nog geen enkele keer verloren. In 3 oefenwedstrijden, 3 bekerwedstrijden en de voorafgaande 9 competitie wedstrijden werd er minimaal gelijk gespeeld of gewonnen. Vandaag was dus de winst nodig om het kampioenschap te mogen vieren.

Welke omstandigheden minder helder waren, waren de weeromstandigheden. Met een enorme windkracht, gruwe kou en een donkere hemel waren dit niet de ideale. Toch zagen we vooraf al de JO17-1 kampioen worden. Assistent trainer Coen van der Linden is een belangrijke schakel van dit elftal en we waren dan ook voor Coen enorm blij. De felicitaties gaan en gingen dan ook uit naar de JO17-1, maar het vizier moest nu op onze eigen wedstrijd. We beginnen..

Als we aftrappen is direct te merken dat het lastig is met de wind om te gaan. We domineren direct het veldspel maar we hebben het lastig de bal echt in de ploeg te houden. Op de beurt van Kesteren is het fijn om te zien dat hier ook eens een ploeg speelt met een goede spelopvatting. Kesteren wilt graag opbouwen en voorruit komen dat geeft een leuke wedstrijd.

Toch komt SVHA al snel op voorsprong. De openingsfase is een chaos waarbij er veel gebeurd. Een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal wordt genomen door Senne Pieters. Die schiet hard en laag raak, de 1-0 staat al binnen 2 minuten op het scoreboord!

Na de 1-0 is het eigenlijk direct incasseren. Een individuele actie die wat gelukkig mee komt met de Kesteren aanvaller rond de bal prachtig af. Binnen een minuut staat het weer gelijk. 1-1.

Opnieuw moeten we zoeken naar een voorsprong. Via een prachtige steekpas van Lev van Hulst bediend hij de weg gelopen Bart Winnemuller. De lange spits ziet de uitkomende goallie komen en wipt de bal prachtig in de verre hoek. 2-1!

We zijn pas 8 minuten bezig maar het blijft maar gaan. Het is net een boks wedstrijd want het is uitdelen en incasseren. Opnieuw komt Kesteren uit de omschakeling door. De ploeg in Rood/Zwart is gevaarlijk en terwijl de bal nog getoucheert wordt op de achterlijn komt de bal toch voor, een bewussie of niet, maar opnieuw is het een mooie goal van Kesteren. 10 minuten gespeeld. 2-2.

Het is voor het publiek ongetwijfeld een prachtige strijd om naar te kijken. Terwijl de trainers zich vooral zorgen maken dat dit niet door blijft trekken. Gelukkig kalmeert de wedstrijd en krijgt SVHA steeds meer grip op de wedstrijd. Veel duels worden uitgevochten.

Kansen voor SVHA nemen toe terwijl Stijn van Bergen juist steeds minder te doen krijgt. Kesteren wil voetballen en dat is voor ons een winst want daardoor kunnen we ver druk zetten op de helft van onze tegenstander. Met name Senne aan de rechterkant is een enorme plaag voor de Kesteren defensie. De jonge vleugel aanvaller breekt een aantal keer door maar de bezetting is tot Kesteren zijn geluk vaak niet goed. Veel voorzetten kunnen net worden weg gehaald of worden niet verzilverd.

Toch is het SVHA wat via dit recept op voorsprong komt. Senne breekt over de vleugel door en ditmaal is de voorzet wel op maat. 7 minuten voor rust komen we op een 3-2 voorsprong.

Enkele minuten later stapelen de kansen voor SVHA zich meer op. Eerst wordt Tim Berends nog compleet vrij voor de goal gezet. De kleine blonde aanvaller, middenvelder en verdediger – want Tim speelde dit jaar overal – is niet rustig genoeg oog in oog met de Kesteren goallie en schiet wild recht op de doelman af die de inzet tot corner verwerkt.

Uit deze corner gaat Tim voor de herkansing. De bal val voor de voeten van Tim die deze eerst nog controleert, daarmee de kans veel moeilijker maakt dan die hij zojuist kreeg, maar nu wel koel blijft en alsnog afrond. 4-2!

In de 2e helft is het spel slordiger, maar Kesteren heeft nog altijd geen enkele grip op onze vertrekkende mensen met Mart Vink en Senne. De steekpass richting Senne levert veelal dreiging op en omdat Kesteren hier niet op ingrijpt met een tactische omzetting heeft SVHA vrij spel.

Een hele grote kans ontstaat nog voor Kesteren maar zien daarbij Stijn van Bergen knap redden en de aansluitings treffer voorkomen.

Senne is de laatste weken in een grootse vorm. En terwijl Senne wordt aangespeelt in stil staande positie tussen 3 man om zich heen besluit Senne zichzelf te lanceren. De 3 man die Senne proberen te dekken hebben er geen antwoord op en kunnen alleen volgen. Senne rond fan-tas-tisch af en zet de 5-2 op het scoreboord.

Een kleine 10 minuten voor tijd komt Kesteren op 5-3. Een enorm gelukkig schot waarbij iedereen twijfelt of het uberhaupt gericht was op de goal stuitert binnen de 16 en met de enorme rukwind zwaait de bal zo over Stijn heen. Heel vreemd moment maar wel 5-3.

Het slotakkoord is opnieuw voor Senne. Het lijkt een beetje de one man show te zijn maar laat ik voorop stellen dat dit absoluut niet zo is. Senne is bijzonder belangrijk voor ons maar wordt sinds de laatste wedstrijden pas echt gebruikt. We hebben eindelijk door hoe we Senne moeten gebruiken en zonder de mensen om hem te lanceren komt Senne niet in de positie. Toch is het wel de jonge aanvaller die opvalt en beslissend is. Senne tekent ook voor de eindstand 6-3.

Het was weer een goede seizoenshelft. Absoluut zijn we sterker geworden. We zijn een team geworden met automatisme en uitstraling. Een team dat gewoon lastig te verslaan is. We zijn de afgelopen weken enorm veel bezig geweest met weten van elkaar wat een ander kan, maar vooral heel goed beseffen wat een ander niet kan. Daarop helpen, versterken en bedienen.

We hebben een prachtige seizoenshelft gedraaid met daarbij 16 wedstrijden gespeeld. Daar wonnen we er 12 van en speelde we er 4 gelijk. Verloren we geen enkele keer. Een knappe prestatie maar als trainers zijn we alweer bezig met de doorontwikkeling. Promoveren naar een hogere klasse en hier een doelstelling formuleren en bedenken.

We willen graag voorruit en verbeteren. Daarom gaan we vol goede energie weer de 2e seizoenshelft aan maar niet voordat ik iedereen bedankt heb. Bedankt allemaal voor jullie inzet dit jaar. Voor de support, het mee denken, de winnaars mentaliteit en de wil om beter te worden.

Fijne feestdagen allemaal en denk aan de vingers. Tot 2019 waar we onze eerste oefenwedstrijd alweer om 12 januari spelen. Tot dan!