3 september 2018

SVHA JO13-1 met speels gemak in derby langs Valburg

Al speelt bij de eerste elftallen van Valburg en SVHA nog steeds het derby gevoel, zo werkt dat doorgaans in de jeugd al lang niet meer. Zeker niet bij de pupillen want daar zijn de wedstrijden tegen Excelsior veel leuker voor de jongens, maar goed. Het is en blijft vanouds de derby voor SVHA en Valburg.

Na de goede oefenreeks tegen SV Loo (2-2) en Kesteren (7-0) stond vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Een groot deel van deze jongens wisten vorig jaar nog de KNVB beker te winnen en daarom is dit meteen een speciaal treffen voor ons.

Als de wedstrijd begint tegen het Blauw Wit van Valburg is duidelijk dat SVHA al veel verder is. Dat bleek al in de warming up en als trainer wordt je vrolijk als het verschil ook direct op het veld te merken is.

In de eerste helft neemt SVHA na een kwartier afstand door een goede combinatie tussen Bart Winnemuller, Senne Pieters en Lev van Hulst de 0-1 zorgen en daarmee de vreugde in het Herveldse kamp brengen.

Valburg wordt nauwelijks gevaarlijk. Het dwingt heel sporadisch iets af met de lange bal en de 2 snelle meiden voorin bij de Valburgers kunnen af en toe wat dreiging vormen. Verder ontstaat er nauwelijk gevaar en dat is te danken aan goed optreden van Raoul Siefkes, Thomas Wouters, Cas van Schaik en aanvoerder Jay Daniel.

Terwijl een bal van Bart nog afgekeurd wordt op randje buitenspel is het daarna uit het niets vanuit een hoekschop de gelijkmaker van Valburg. Eerst nog wordt de hoekschop verdedigd maar wanneer de bal opnieuw voor de goal wordt gebracht is het 1-1.

Dit lijkt ook de rust stand te worden als het niet Mart Vink is die vanaf de linkerkant met een prachtige individuele actie de hele defensie van Valburg te kijken zet en de keeper kansloos laat. 1-2!

Na rust gaat het snel. SVHA domineert de 2e helft en geeft de leeftijdsgenoten van Valburg geen enkele ruimte meer. Deze pressie zorgt voor veel doelpunten. Mart maakt ook na rust direct het verschil na een goede bal van Senne rond de linksbuiten opnieuw af. 1-3.

In de komende periode mist SVHA heel veel kansen. De paal, maar vooral de Valburg doelman blijkt een sta in de weg en verbazingwekend kijkt het SVHA publiek en trainers toe.

Toch krijgt SVHA loon na werken in de laatste fase en slaat SVHA nog toe via Bart en Senne waarbij de 2e van Senne een absolute beuaty was!

Valburg krijgt enkel nog 1 kans, een tekorte terugspeelbal van Jay naar Stijn van Bergen doet Stijn heel even vergeten dat hij de bal mag op pakken. Valburg krijgt een indirecte vrije trap in de 16 op zo een 13 meter van de goal. De bal verdwijnt via een SVHA been op de buitenkant paal.

Het slotakkoord is voor de jarige Tim Berends die daarmee ook zijn doelpuntje mee pakt en de eindstand bepaald op 1-8.

Volgende week wacht Redichem, die verloren dit weekend met 0-15 (!!!) van OVC. Dat kan veel zeggen over 1 van de 2, maar goed wij zullen weer een week trotseren met hard trainen en er zaterdag weer klaar voor zijn, bedankt voor de steun en graag tot zaterdag, we spelen om 13:15 thuis. Tot dan!

Wedstrijden duren tweemaal 30 minuten

De bovenstaande foto is van de teampresentatie na de wedstrijd en bleek daarna een leuke middag te worden.

Van links naar rechts: Stijn van Bergen, Chris de Wit, Thomas Wouters, Bart Winnemuller, Cas van Schaik, Senne Pieters, Mart Vink, Lev van Hulst, Dries Vonk Noordegraaf, Jay Daniel en Raoul Siefkes.

Ontbrekend: Tim Berends, Teun Wittenberg, Roan Gaal en Leonardo Hopic.