21 februari 2019

SVHA JO13-1 met ruime cijfers langs Arnhemse Boys

Na de goeie comeback tegen HAVO vorige week stonden vandaag voor de 2e test in de 3e klasse. Opnieuw wachten ons een tegenstander die al ervaring had in de 3e klasse en ook nog hun eerste wedstrijd won. De boodschap voor vandaag was duidelijk, positioneel voetballen en proberen uit de duels te blijven.

Als de wedstrijd begint, zien we een furieus SVHA. We schieten daadwerkelijk de start blokken uit en het duurt dan ook niet lang als de eerste kans voor Teun Witteberg is. De linksbuiten krijgt zijn voet tegen de bal maar kan niet genoeg kracht mee geven om de keeper te passeren. Enkele minuten later is het Bart Winnemuller die maar rakelings mist en is het Senne Pieters die tot tweemal net niet de vrije man voor de goal weet de vinden na een goede individuele actie.

Toch komt de verdiende voorsprong al vrij snel. Een goede steekpass van Teun zet Bart vrije doortocht naar de keeper. De achtervolgende Arnhemse Boy haalt Bart nog in maar door een fraaie kap is Bart zijn tegenstander kwijt en draait de bal naar de verre hoek. 1-0!

Na de 1-0 blijft SVHA goed voetballen en bij ieder balverlies voor de Groen/Witte zijn we direct gretig en hebben we de bal al vrij snel weer terug. We houden de tegenstander uit Arnhem steeds onder druk en geven de leeftijdsgenoten nauwelijks tijd om iets te bedenken. De voorsprong wodt al snel groter door een actie van Senne over de rechterkant. 2-0!

Dan is daar ineens uit het niets, werkelijk uit het niets een tegenstoot van de Arnhemse Boys. De enige gevaarlijke speler is de grote spits die als hij eenmaal de bal heeft, begint te rennen en te beuken. Onze eerste jaars zijn daar zichtbaar niet tegenop gewassen en hebben het moeilijk om de grote spits van de bal te krijgen. De spits schiet eigenlijk van een kansloze afstand maar door dat de bal maar blijft stijgen valt hij zo binnen en laat het Stijn kansloos. 2-1.

In deze fase hebben we het heel even wat lastiger. Arnhemse Boys ziet een bal uit een voorzet net naast schieten en even later door goed optreden van Stijn van Bergen blijft de gelijkmaker uit. Toch komt het voetbal boven het oppurtunisme van onze tegenstander. We voetballen onze weg naar de 3-1 opnieuw via Senne en niet veel later solleert Lev van Hulst door de 16 meter van de tegenstander waarna er hard aan de handrem wordt getrokken en Lev gevloerd wordt. Waar vorige week nog Mart Vink achter de bal stond, was het ditmaal de eerste strafschop nemer Senne. Goed om te zien dat hier nooit een discussie over is. Ook al krijgt iemand anders de strafschop, de afspraken over de nemers zijn duidelijk. Koelbloedig als Senne is schiet hij de bal keurig binnen en zet 4-1 neer.

De 5-1 is er 1 om in te lijsten, tenminste als trainer dan. Tuurlijk is voor de toeschouwer vaak de bal in de kruising het mooist, de omhaal, de volley, het afstandschot of het hakje, maar als trainer sta ik te smullen als je ziet dat waar we op trainen ook echt beloond wordt. Wij als trainers juichen de opbouw toe. Als je aandachtig en veel toeschouwer bent bij onze wedstrijden zul je merken dat we direct coachen op de opbouw zodra er een keeperbal genomen moet worden. Backs het veld groot maken. De 2 central aanspeelbaar zijn en lopende mensen vanuit het middenveld. Dat deden we de eerste helft een aantal keer waar we ook tot 4 keer toe vanuit achteruit tot de goal van de tegenstander kwamen. De 5-1 valt uit zo een dergelijke aanval. Iedereen vanuit het voetbal denken afgerond door een simpele intikker van Senne, maar 1 om van te smullen. Top gedaan!

Rust.

Na rust gaat de storm wat liggen. We gaan ook iets minder goed voetballen. We laten ons meer mee trekken in het spel van onze tegenstander en gaan sneller de lange bal spelen. We blijven het lastig hebben met de grote Arnhemse spits maar buiten 1 grote kans die Stijn uitstekend weet te keren tot applaus van de Arnhemse Boys trainer komt de tegenstander niet. Wij wel, wij scoren nog 2 keer, via Senne en Bart zetten we de redelijk stabiele 2e helft op een eindstand van 7-1. Een keurig prestatie van de jonge strijdmacht van Coen, Sven en Roy.

Tijd voor weer wat rust. Opzich jammer aangezien we in zo een goede flow zaten. We spelen de komende 2 weken niet. Daarna hervatten we de competitie tegen Bemmel uit. Graag tot dan weer!