14 januari 2019

SVHA JO13-1 met Prins Jay langs SV Loo

Eindelijk was het weer zo ver de eerste wedstrijd van 2019. SVHA JO13-1 begint het jaar met een wedstrijd tegen tegenstander SV LOO. Eerder dit seizoen opende we al tegen SV Loo. Deze wedstrijd eindigde nog in een gelijkspel. De afwezige trainer Roy Kuiper had als doel gesteld dat we SV Loo onder druk moesten zetten en steeds met de rug tegen de muur moesten houden. SV Loo dient als opwarmen voor de zware test van volgende week tegen VDZ. Na een uitgebreide warming-up onder leiding van Coen van der Linden en Sven Oppel kan het weer beginnen.

SVHA begint echter heel slecht aan de wedstrijd en staat te slapen waardoor SV LOO in de eerste minuut al op voorsprong moet komen, maar dankzij onze keeper Stijn van Bergen blijft het gelijk. We spelen niet vanuit onze taken, maar toch worden we af en toe gevaarlijk door Mart Vink die wordt een aantal keer weggestuurd door Dries Vonk Noordegraaf aan de linkerkant, maar de bal valt maar niet goed voorin.

We gaan met 0-0 de rust in maar er moest wel iets veranderen. Na rust passen we een omzetting toe. Lev van Hulst gaat naar rechts op het middenveld om zo te zorgen dat Senne Pieters misschien een keer gevaarlijk diep gestuurd kon worden. En dat gebeurd Senne komt met een individuele actie via rechts en geeft de bal voor op Bart die goed reageert en de bal goed binnen schiet. 1-0!

Een paar minuten na de goal is het weer raak ditmaal is het Senne zelf die de bal met een flinke poeier binnen schiet. 2-0.

Na de 2-0 verzwakken we opnieuw en krijgt SV LOO ook weer kansen waarop Stijn telkens weer een antwoord had. Uiteindelijk eindigen we de wedstrijd in 2-0.

Na een matige wedstrijd tegen SV Loo moeten we voorruit kijken, trainer Coen van der Linden was dan ook niet tevreden: “De eerste helft was heel matig. De linkerkant functioneerde oke maar we vonden via de rechterkant nauwelijks de diepte en kregen Senne nauwelijks in stelling. Na de rust hebben we geprobeerd dat te forceren wat 2 keer lukte maar daarmee was ook alles gezegd” toch was er ook een compliment van de trainer: “Stijn hield ons echt op de been in de slotfase en heeft zijn meerwaarde absoluut laten zien vandaag” waar de winst wel ligt ten opzicht van de eerste wedstrijd(2-2) waar we ook al moeite hadden met deze stugge tegenstander is dat we het ditmaal niet uit handen geven. Mindere of moeilijke wedstrijden weten we toch een resultaat in te behalen.

Volgende week draait het niveau zich totaal om. We gaan oefenen tegen een 2e klasser uit Arnhem. VDZ is de tegenstander om 10:00. We zullen absoluut beter voor de dag moeten komen en spelen vanuit de opdrachten en de focus houden op een goed resultaat. Anders worden we compleet overlopen. Graag weer tot dan!

TOT SLOT… Bovenstaande foto onze aanvoerder die voortaan niet alleen de leiding neemt in SVHA JO13-1 maar ook in Herveld… of beter gezegd Deurdouwerdam de leiding pakt en voorop gaat in de dolle dagen strijd die in ons prachtige dorp 4 dagen mag duren. Beter bekend als de carnaval. Wees welkom Prins Jay (Daniel) de Partyknaller met zijn Prinses Esmee (Frentz).