17 oktober 2018

SVHA JO13-1 maakt in eerste helft verschil tegen Advendo

Na de strijd die we moesten leveren tegen AVIOS/DBV stond vandaag Advendo op het programma. Een bijzondere ontmoeting voor een aantal. Vorig jaar in de JO11 speelde veel van deze jongens al tegen deze groep vol met wat meiden. De trainer/coach haalde al snel aan “Jullie hebben hier echt alleen maar talenten, vorig jaar toen we hier speelde gingen we er zo hard af”

Als de wedstrijd begint dan is inderdaad de verhouding duidelijk. SVHA is in tegenstelling tot vorige week niet groots maar het is voor vandaag voldoende. Al snel komt SVHA op voorsprong via Bart Winnemuller die koelbloedig oog in oog met doelman afrond en 1-0 neer zet.

Dries Vonk Noordegraaf soleert met een eigen individuele actie naar de 2-0 terwijl Lev van Hulst die enkele uren later in vliegtuig zou zitten de 3-0 neer zet. Er wordt echter heel, heel erg slordig gevoetbald, veel te veel gelopen met de bal, we houden onze positie in balbezit niet en we lijken mee te gaan in het niveau van onze tegenstander.

Dit is ook de boodschap van de trainers in de rust aan de groep. Ondanks de voorsprong is er toch een teleurgestelde trainers staf en dat moet beter.

Na de rust lijkt het eigenlijk alleen maar minder te gaan, we worden nauwelijks echt gevaarlijk. De aanvaller van Advendo daarentegen heeft er nog wel zin in en vlak na rust stormt hij op weg naar de 3-1. Roan Gaal doet er nog alles aan om de aanvaller te stoppen maar ziet de spits toch binnen schieten.

In deze fase is het heel rommelig van beide teams maar het recept voor Advendo is gevonden, lange bal op die sterke spits. We hebben in het centrum enorm moeilijk met deze aanvaller maar rechtsback Roan weet tot 2 keer toe de 1 op 1 stormende aanvaller af te stoppen. Hiermee bewijst Roan zijn team een enorme dienst en voorkomt tot 2 keer toe een treffer.

Het slotakkoord is voor Senne Pieters die op eigen inzicht zijn tegenstander passeert met een goede actie. De vleugelspeler is bepaald niet zelfzuchtig en legt de bal af naar de spits positie waar word afgerond door Bart. 4-1.

Een wedstrijd waar  veel fout ging, maar slechte wedstrijden moet je ook winnen. Dat deden we gelukkig en nu hebben we een keer een weekje niks. Ook geen oefenwedstrijd want dat vonden we voor deze keer even niet nodig.

Na de break gaan we naar Valburg, daar gingen we al eerder voor de beker heen maar we zijn gewaarschuwd want Valburg heeft een strijdplan bedacht. Graag tot dan weer, bedank allemaal en met name Jessica Pieters voor de opnieuw mooie foto’s!