8 oktober 2017

SVHA JO13-1 komt pas laat op toeren tegen St. Victoria `25/SCD`33

De staf van JO13-1 zag de bui al hangen toen ze woensdag in de kleedkamer hoorden dat het merendeel van het team vrijdagavond een schoolfeest had. Zo`n schoolfeest ga je altijd merken en vooral zien in de wedstrijd. Daar kwam ook nog een ander probleem bij, namelijk dat de keeper Tijn Luiken geveld was door griep en niet kon spelen. We begonnen evenals voorgaande wedstrijden sterk en kwamen al snel vóór door een doelpunt van Senne Pieters. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar na een kwartier begonnen we wat terug te vallen. ST. Victoria`25/SCD`33 werd sterker en sterker en dat resulteerde in een 1-1 vlak voor rust. Er moest wat gebeuren, kwam de staf tot de conclusie, want anders gaat dit niet goed aflopen. Alleskunner Yannes ging laatste man spelen, Joey centraal op het middenveld en Tijn Verwoert naar links middenveld. Dit was een goede zet. De tegenstander werd totaal verrast hierdoor en binnen enkele minuten stond het al 2-1. Een vrije trap, die aan de zijkant van het veld lag, werd door Tijn in één keer genomen en de bal draaide er ongelooflijk perfect in (wat een traptechniek!). Volgens onze leider Edwin v Brandenburg was deze vrije trap vergelijkbaar met die van Pierre van Hooijdonk in de wedstrijd Freiburg-Feyenoord. Enkele minuten daarna was het al 3-1 na een solo van wederom Tijn Verwoert. We wonnen de slag op het middenveld door deze omzetting en o.l.v. Yannes Vonk Noordegraaf stond de achterhoede als een huis. Geen enkele kans werd er weggegeven. Complimenten voor de achterhoedespelers Maurice Siefkens, Vasco v.d. Lienden en Mats Krijnen! Tien minuten voor tijd kwamen we op 4-1 door een enorme rush van onze pijlsnelle vleugelspits Senne Pieters (wat een run!). Senne, al weken in topvorm, kreeg vlak voor tijd een verdiende publiekswissel en de wedstrijd was bijna gelopen dachten we. In de slotfase kregen we toch nog een penalty tegen. Onze uitstekende keeper Victor v.d. Oord zat er wel dichtbij, maar helaas de bal ging er in. Na de aftrap gaf Leon van Nieuwenhuijsen nog een keer vol gas langs de zijlijn. Hij gaf een perfecte voorzet op Sem Verwoert die met de kop de bal in de touwen kopte! Na afloop waren er blije gezichten in de kleedkamer; alles hadden ze gegeven!