22 november 2018

SVHA JO13-1 in spektakel week richting 3e klasse!

We gaan naar de 3e klasse. Dat is een feit, we gaan het na de winterstop op een hoger niveau proberen en laten zien dat we ons verder willen ontwikkelen tegen sterkere en nog betere tegenstanders. Dat rest ons alleen nog kampioen te worden in de 4e klasse. En dat hebben we volledig in eigen hand!

‘SVHA JO13-1 verslaat titelkandidaat en koploper UHC’

In de week van de waarheid starten we met het treffen tegen UHC. Een ploeg die doorgaans fysiek is en bijzonder sterk. Het is de onbetwiste koploper in onze competitive en alhoewel de ploeg veel goals tegen krijgt scoort het ook enorm makkelijk. Deze statistieken doen ons ontzag hebben voor de koploper in onze klasse.

Eigenlijk doet de koploper direct zijn reputatie waar maken. Nog vooraf schreeuwen de jongens van UHC “Jullie gaan eraan”. En binnen 2 minuten staan we al 1-0 achter. De vlugge spits ontsnapt even aan onze aandacht en we kijken al tegen een achterstand aan. Vreemd wel want in die eerste minuten gingen wij juist voetballen en koos UHC snel voor de lange bal.

Na deze openingsgoal van de thuisploeg blijven we gewoon doen waar we mee begonnen. Voetballen. En voetbal loont als je het als team doet. En mede met die insteek voetballen we ons handig uit onder de druk van onze tegenstander en wordt al snel duidelijk dat we vandaag de betere ploeg zijn. Ik maak me geen moment druk en vertrouw erop dat we gaan scoren. Dat doen we ook voor rust via Senne Pieters die op zijn beurt ook nog de voorsprong had kunnen pakken via Bart Winnemuller of Mart Vink maar de aanvaller kiest tevergeefs voor het eigen success.

Na de rust is SVHA heer en meester. We waren al veel beter maar konden dat nog niet in de score laten blijken. Binnen een minuut komen we dan ook via Bart op 1-2 als hij zijn kans prachtig de cruising in mikt, maar buiten dat deze team prestatie heel erg knap is bleek het vandaag de wedstrijd van Senne. De enorm snelle rechtsbuiten is een plaag voor de UHC defensie en kunnen geen grip op hem krijgen. Senne scoort vandaag 4 keer en Bart schrijft er in total 2 bij. De eindstand is 1-6 in het voordeel van de Hervelders, tot verslagenheid van UHC. De blijschap in het Herveldse kamp is groot!

‘SVHA JO13-1 speelt knap gelijk tegen koploper van een klasse hoger’

We willen ons meten met de beste. Dus moeten we ook tegen de beste spelen. We hebben niks aan wedstrijden waar we gemakkelijk overheen lopen en nauwelijks weerstand krijgen. Sterker nog het zijn vaak de wedstrijden waar we zelf ook het minste voetballen. Dus besloten we te gaan spelen tegen 3e klasser DVOL. De ploeg staat bovenaan en presteert gewoon goed. Een zware dobber dus in deze oefenwedstrijd tegen DVOL.

Het begin van SVHA is afwachtend. De eerste 2 minuten komen we nauwelijks van eigen helft of rustig aan de bal. DVOL imponeert met de volledig 2e jaars groep en rust aan de bal. Toch krijgen we snel door dat dit DVOL helemaal niet zo goed is als waar we denken. Als we iets meer geloven in onszelf komen we makkelijk aan voetballen toe en op de eerste 2 minuten na domineert SVHA de resterende 18 minuten van de eerste helft.

In overleg speelde we 3 maal 20 minuten zodat we de rust konden ontlopen en zoveel mogelijk achter elkaar voetballen. De eerste 20 minuten zijn groots en geweldig namens SVHA. We komen door een geode combinatie ook verdiend op voorsprong via Bart Winnemuller.

Direct na de openingstreffer is het slikken want de grote donkere jongen van DVOL die enorm sterk is aan de bal solleert door onze defensie heen en doet net alsof wij er niet staan. Met zijn armen duwt hij mensen aan de kant en doet net alsof we niet mee doen, de sterke middenvelder komt puur op eigen kracht binnen de 16 en zorgt in zijn eentje voor de gelijkmaker. Slechts een minuutje na de voorsprong.

Toch laat SVHA zich niet gek maken. Buiten de sterke spelmaker van DVOL doen we helemaal niks onder. En als we aan de bal zijn kan deze spelmaker echt niet het verschil maken. Simpelweg omdat we blijven voetballen. Onze vleugelaanvallers Mart Vin ken Senne Pieters zijn ongrijpbaar voor de DVOL defensie. De laatstgenoemde zorgt voor de voorsprong als we hem opnieuw in de vrije loop lanceren. Senne is niet meer terug te halen en zet 2-1 voorsprong neer.

De 2e helft lijkt voor beide ploegen iets minder. Het is in evenwicht maar er worden weinig kansen gecreerd. In tegenstelling tot de eerste helft kan SVHA ook minder een vuist maken. De grootste kans in de 2e helft is wel voor SVHA namelijk voor Lev van Hulst maar die ziet de keeper redden.

In de 3e helft lijken we het steeds moeilijker te hebben. Pas in de laatste 10 minuten is DVOL echt weer duidelijk het kracht verschil aan laten zien. De ploeg komt steeds makkelijker aan de bal en wij kiezen steeds onnodig voor de lange bal. Het zorgt voor een furieus slot offensief van DVOL waar we uiteindelijk geen antwoord op hebben. Nadat DVOL nog 2 maal naast schiet, Stijn van Bergen ziet redden en voor open goal de paal raakt, is het 1 minuut voor tijd wel raak. Opnieuw de zelfde spelmaker van de 1e goal. Ditmaal van heel ver weg een afstand schot wat via de binnekant van de paal binnen valt. 2-2.

Ondanks alles toch een prachtig resultaat tegen een tegenstander van formaat!

‘SVHA JO13-1 speelt niet best maar maakt toch verschil tegen nummer 4 DIO’30’

De 3e wedstrijd in 7 dagen staat tegen DIO’30 uit Druten. De ploeg is in de achtervolging op de 3 koplopers en verloor maar nipt van Kesteren en UHC. Een gewaarschuwde ploeg waren we dus. En we begonnen scherp aan de wedstrijd.

Al snel pakken we een verdiende voorsprong maar spelen we wel wat slordig. Beter zijn we zeker maar we kunnen gewoon veel beter. Dat komt er helaas lang niet altijd uit. Ook omdat we gewoon onze kansen niet goed afronden. Waar we tegen UHC en DVOL dodelijk waren, leken we vandaag opnieuw weer tegen het niet-scoren syndroom aan te lopen.

Als wij een corner krijgen, blijkt onze organisatie niet goed. Want we sturen namelijk teveel een verdediger teveel mee naar voren terwijl de jongens juist weten wat de afspraken zijn. Toch staan we op dat moment 1 op 1 achterin iets wat ook direct afgestraft wordt. Een leerzaam moment voor de defensie die daarvoor meteen de gelijkmaker moeten bekopen.

In de rust laat trainer Roy Kuiper weten dat hij absoluut niet tevreden is met de manier van spelen. We zijn te slordig en veel te onrustig. We verliezen voor ons doen teveel duels en bij momenten komen we ook veel te veel in die duels. Terwijl juist de afspraak is om in balbezit zo min mogelijk in duels te komen. Dat doen we simpelwegniet goed genoeg. De staf besluit om in de rust de ploeg te vertellen over de inmiddels afgelopen eindstand bij UHC tegen Kesteren (nummer 1 tegen 2 op dat moment, wij met wedstrijd minder) en die is voor ons gunstig gevallen. Als wij alle wedstrijden (3) vanaf nu winnen dan zijn we kampioen. De vraag aan de groep is simpel: Hoe graag willen jullie kampioen worden? Beantwoord dat maar op het veld.

Na de rust is het iets beter, niet heel veel maar we komen beter tot voetballen. Laten ons minder in de duels lokken en blijven voetballen. Via een penalty van Senne komen we na rust op voorsprong waarna iets later de 1-3 wordt gemaakt. De tegenstander lijkt geslagen en we maken er ook nog 4-1 van. In een wedstrijd waar we niet heel goed waren. Is het ook zaak om deze snel te vergeten maar welt e kunnen concluderen dat we gewoon weer 3 punten pakte en vanaf nu de beste papieren hebben om kampioen te worden.

Het is een knappe week geweest van deze jonge groep. We maken zichtbaar stappen en zijn vooral voetballend echt vooruitgang aan het boeken. We weten van elkaar goed wat we kunnen, hoe we willen spelen en welke wapens we hebben. Het collectieve is leuk om te zien hoe de spelers elkaar beter laten voetballen en vooral proberen elkaars tekortkomingen te compenseren. Bovenal is voetbal gewoon heel goed beseffen wat je niet kan, wat je teamgenoten niet goed kunnen en dat dan ook vooral niet doen.

Na deze week kunnen we in ieder geval concluderen dat we naar de 3e klasse kunnen. En hoe mooi zou dat zijn als kampioen? Stapje voor stapje want we speelde als eens gelijk tegen middemotor Beuningse Boys. Aankomend weekend wacht hekkensluiter SCP. Op naar opnieuw 3 punten, maar alleen als we zelf weer alles goed doen. Bedankt voor alle support, hieronder het foto verslag tegen DIO’30.